To je to što me zanima!

Španjolskoj odobrena pomoć, dobit će do 100 milijardi eura

Španjolski ministar gospodarstva Luis de Guindos rekao je kako će zemlja uskoro podnijeti i formalni zahtjev za financijskom pomoći za svoj bankarski sektor
Vidi originalni članak

Ministri financija eurozone odlučili su u subotu, nakon višesatnih telefonskih konzultacija, da su spremni pomoći španjolskim bankama u iznosu do 100 milijardi eura. 

Španjolski ministar gospodarstva Luis de Guindos rekao je kako će zemlja uskoro podnijeti i formalni zahtjev za financijskom pomoći za svoj bankarski sektor. Naglasio je da će pomoć ići u financijski sektor,a ne gospodarstvo u cjelini, javlja BBC

- To je kredit koji se daje u vrlo povoljnim uvjetima, koji će se odrediti u narednih nekoliko dana. Uvjeti su puno povoljniji od tržišnih, naglasio je ministar. Za zajam će biti odgovorna španjolska vlada. 

Španjolska vlada nerado je  zatražila ovaj oblik spašavanja, kao što su to ranije napravile Grčka, Irska i Portugal, s obzirom da paketi za spašavanje dolaze sa zahtjevima da se smanji potrošnja. 

Točan iznos koji će Španjolska dobiti znat će se nakon dovršetka analize neovisnih konzultantskih kuća o tome koliki iznos je potreban za dokapitalizaciju španjolskih banaka. 


Idi na 24sata

Komentari 16

  • Ovca009 10.06.2012.

    Cijena,prava sitnica

  • kiki1984_1 10.06.2012.

    ljudi pa ova njemačka drži cijelu europu na okupu.jedna radnička nacija nosi na grbači sve neradnike,šta ti je mentalitet pobjednika!

  • Stara_1 10.06.2012.

    pomoc ce ici u financijski sektor-ne u gospodarstvo-svima isti scenarij...!

Komentiraj...
Vidi sve komentare