To je to što me zanima!

Spasila ih lukavost: U snijegu su napisali signal za pomoć SOS

Dvojica 19-godišnjaka su bili zarobljeni na planini u Oregonu. Spasila ih je Obalna straža SAD-a nakon što su vidjeli napisan SOS signal za pomoć u snijegu
Vidi originalni članak

Tinejdžeri su na Božić krenuli prema zimskom kampu u Nacionalnoj šumi Umpqua i nisu se vratili 29. prosinca kao što su planirali. Planinari su prijavljeni vlastima kao nestali u novogodišnjoj noći, prenosi NY Post.

Uz jak snijeg, helikopter američke Obalne straže je bio na raspolaganju kako bi pomogao šerifovom odjelu Lane County u potrazi.

SPASIOCI DOŠLI PREKASNO Otišle planinariti na Alpe, pa se smrznule na visini od 4000 m

Posada je uspjela locirati dvojicu mladića nakon što su na snijegu vidjeli napisan signal za pomoć SOS. Nasreću, nitko nije bio ozlijeđen. Imena dvojice planinara nisu objavili.

- Mladići su napravili mnogo stvari kako bi sebi osigurali najbolju šansu da budu spašeni - rekla je poručnica Maggie Champin.

- Napisali su SOS u snijegu, boravili su u blizini njihovog vozila i u blizini cesta za drvosječu, i pomoću toga smo ih uspjeli pronaći relativno brzo. Preporučamo planinarima da nose osobne lokatore dok su vani - nadodala je.

Tijekom akcije spašavanja mladića, posada helikoptera je identificirala još dva planinara koji su bili u nevolji.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare