To je to što me zanima!

Spasili dva zatvorenika u snijegu, a nestao i Nijemac

Pripadnici Gorske službe spašavanja su tijekom vikenda već spasili dvojicu muškaraca u snježnoj mećavi. Na Velebitu je nestao i njemački planinar
Vidi originalni članak

Dva zatvorenika (42 i 56) u subotu su nakon dopusta iz Imotskog krenuli u Pulu na nastavak izdržavanja zatvorske kazne. Autocesta Zagreb-Split bila je zatvorena od Maslenice do tunela Sveti Rok te su muškarci morali krenuti lokalnim cestama. Zapeli su u snježnoj mećavi na Velebitu. Na mobitelu nisu imali signala te su pomoć uspjeli dozvati tek u nedjelju ujutro. Jedan od muškaraca tada je dobio suprugu. Ona je nazvala Centar 112.
- Locirali smo ih, a potom je sedam spasioca krenulo iz Gospića, a sedam iz Zadra - objasnio je Neven Zrilić Iz GSS-a Zadar. Tek u nedjelju oko 16 sati 14 pripadnika Gorske službe spašavanja spasilo je dva nestala zatvorenika. Već nekoliko sati kasnije GSS je krenuo u novu akciju. Loše opremljenog njemačkog planinara vidjela je planinarka kraj planinarske kuće u Crnopcu.
- Krenuo je prema vrhu, a navodno je bio samo u trenirci i tenisicama - rekao nam je Zrilić. Spasioci su potragu za njim obustavili u nedjelju navečer. Kako kažu u GSS-u, ako je stvarno krenuo prema vrhu, šanse da preživi su male.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • barkley 29.12.2008.

    p----i

  • john88 29.12.2008.

    da smo u SAD, zatvorenici ne bi smjeli otići iz zatvora, a da nisu odslužili kaznu....ovako na dopust mogu opet nekog ubiti, silovati i ostala sranja....nije fer!

  • Bubicamala 29.12.2008.

    Ma glavno da su ljudi spašeni......

Komentiraj...
Vidi sve komentare