To je to što me zanima!

Dječaka ubola osa na pustom otoku, spasioce ometala bura

Nakon što je kod dječaka nastupila jaka alergijska reakcija, brzom reakcijom spasilačkih službi dječaka su s otoka Sveti Grgur hitno prevezli u luku Lopar
Vidi originalni članak

Zahvaljujući brzoj reakciji spasilačkih službi u Loparu na Rabu, u četvrtak navečer je hitnom intervencijom spašen dječak koji je nakon uboda ose na otoku Sveti Grgur izgubio svijest.

Kod dječaka je, javlja Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, nastupila jaka alergijska reakcija pa je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganje i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) odmah nakon zaprimljene dojave u 20.40 sati organizirala hitan medicinski transport za unesrećenog dječaka.

Dolaskom na Sv. Grgur u 21.25 sati djelatnici loparske Ispostave utvrdili su, prema izjavi liječnice, da je ozlijeđen dječak B. S. hrvatski državljanin

Kako su tijekom sinoćnje akcije bili izrazito nepovoljni plovidbeni uvjeti na moru, a u Senjskim Vratima trajali su olujni udari bure, promijenjen je plan puta, te je dječak nakon primitka terapije umjesto u Bašku prevezen u luku Lopar u 22 sata.

Pacijenta su po iskrcaju preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći, a budući da mu je zdravstveno stanje već bilo stabilnije zadržan je u loparskom Domu zdravlja, a o svemu je obaviještena Hitna medicinska pomoć Rijeka čiji su djelatnici bili u pripravnosti za prijem pacijenta u Baškoj.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Renaldo 04.08.2014.

    Prema izjavi liječnice, ozlijeđen dječak B. S. je hrvatski državljanin. A kakve to ima veze čiji je državljanin ako mu je ugrožen život. Da je bio stranac, što bi bilo??? Možda bi se okrenili i otišli? Nemrem belivit da sam to pročitao?!

  • realna 01.08.2014.

    Jadan maleni,sva sreća na brzoj intervenciji i spašavanju. Grozim se svih letećih napasti,izbole su me i ose i pčele nekoliko puta ,srećom nisam trebala na hitnu ali oteklo i bolilo užas jedan. Danas u zadnji čas spriječili malog unuka da ne ulovi osu rukicom ,taman mu prije tjedan dana prošle kozice ,još mu slab imunitet pa ga malo izvedemo kad nema jakog sunca i on kud će nego hop osu loviti.

  • zorica12 01.08.2014.

    Ima ih ove godine abnormalno puno... svi me u čudu gledali kad sam počela paničarit u restoranu, 5 komada ih je letilo oko mene... jela sam tad na otvorenom i poslije više ne...

Komentiraj...
Vidi sve komentare