Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dječaka ubola osa na pustom otoku, spasioce ometala bura

Nakon što je kod dječaka nastupila jaka alergijska reakcija, brzom reakcijom spasilačkih službi dječaka su s otoka Sveti Grgur hitno prevezli u luku Lopar

13 komentara

Zahvaljujući brzoj reakciji spasilačkih službi u Loparu na Rabu, u četvrtak navečer je hitnom intervencijom spašen dječak koji je nakon uboda ose na otoku Sveti Grgur izgubio svijest.

Kod dječaka je, javlja Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, nastupila jaka alergijska reakcija pa je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganje i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) odmah nakon zaprimljene dojave u 20.40 sati organizirala hitan medicinski transport za unesrećenog dječaka.

Dolaskom na Sv. Grgur u 21.25 sati djelatnici loparske Ispostave utvrdili su, prema izjavi liječnice, da je ozlijeđen dječak B. S. hrvatski državljanin

Kako su tijekom sinoćnje akcije bili izrazito nepovoljni plovidbeni uvjeti na moru, a u Senjskim Vratima trajali su olujni udari bure, promijenjen je plan puta, te je dječak nakon primitka terapije umjesto u Bašku prevezen u luku Lopar u 22 sata.

Pacijenta su po iskrcaju preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći, a budući da mu je zdravstveno stanje već bilo stabilnije zadržan je u loparskom Domu zdravlja, a o svemu je obaviještena Hitna medicinska pomoć Rijeka čiji su djelatnici bili u pripravnosti za prijem pacijenta u Baškoj.

Možda vas zanima i ovo:
Message