To je to što me zanima!

Spasili je od senjske bure: Izvukli Poljakinju iz mora

Hrabri trojac iz mora izvukao Poljakinju koja se utapala. Agnizszka i prijatelj kupali su se unatoč buri. Bili su na luftiću i odnijeli su ih valovi...
Vidi originalni članak

Unatoč orkanskoj buri, Agnizszka Czokow (30) i prijatelj kupali su se u nedjelju na senjskoj plaži Điga. Bili su na luftiću. Valovi su ih počeli nositi prema pučini. Muškarac se uspaničio i počeo plivati prema obali. Poljakinja je ostala na milost i nemilost valovima visokim i do dva metra.
- Muškarac je doplivao do obale, a ženu su valovi nosili sve dalje. Moj prijatelj Mario Tonković (43) htio je odmah skočiti, ali mu nisam dao. Po nevremenu nikad ne bi doplivao do žene - priča Ivo Bilen (38).
U međuvremenu je načelnik senjske policije Zlatko Matičić (49) sa svojeg balkona uočio utopljenike. Potrčao je do svoje barke i zajedno s Mariom krenuo prema Poljakinji. Zbog visokih valova nisu je mogli vidjeti pa ih je Ivo navodio s kopna.
- Jedva smo se probili kroz valove. Digli smo je u barku. Nije davala znakove života, poplavila je i bila pothlađena. Zbog jakog nevremena sve je trajalo više od pola sata. Na putu nazad morao sam leći na provu kako nas bura ne bi okrenula - opisao je Tonković dramu. Proteklih godina već je spasio nekoliko stranaca iz mora.
Hitna pomoć čekala ih je na obali. Liječnici su morali brzo reagirati.
- Bila je u nesvijesti. Odvezli su je u KBC Rijeka. Tijekom transporta ustanovili su da je bila hipoksična, vjerojatno zbog udahnute vode, i pothlađena. Nekoliko puta je povratila i iskašljavala vodu. Pri dolasku u bolnicu došla je svijesti. Žena je spašena zahvaljujući brzoj i prisebnoj akciji Senjana te stručnoj intervenciji medicinskih profesionalaca - rekao nam je Dino Mijatović iz KBC-a Rijeka.
Ženu su u nedjelju poslijepodne, nakon pregleda, otpustili iz bolnice, a već jučer se vratila u Poljsku.

NE ZNAJU ŠTO JE BURA PA OLAKO KRENU U MORE
Mario Buco Tonkovic i Ivo Bilen kažu kako stranci često precijene svoje mogućnosti, ali i da ne slušaju upozorenja o buri. Krenu plivati, a zatim shvate da su u problemima.   Zadnjih godina su Buco i Bilen spasili nekoliko turista.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • fakin9999 19.07.2010.

    **| trocaderro- ocito jos nisi izisao iz svoje šupe kad tako pišeš, baš primitivno...

  • strijelac 19.07.2010.

    Kakvi kreteni..bitno da su oni došli na more.

  • palača 19.07.2010.

    taj vjetar te na suhom odnese skoro ,di nece u moru,ludoga li svijeta.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare