To je to što me zanima!

Spasili su dabra: Plivaj Štefek, samo plivaj i sretna ti Nova!

Tek nakon trećeg dana u oporavilištu dabar je počeo jesti i preuređivati svoju nastambu, što je bio super znak za spasioce. Ubrzo se priviknuo na svoju novu okolinu i vrlo brzo u potpunosti oporavio
Vidi originalni članak

Građani su 13. prosinca pronašli dabra Štefeka kako nepomično leži uz Savu u Zapruđu, brzo su pozvali sklonište za nezbrinute životinje, koje godišnje ima preko 1000 intervencija s divljim životinjama. Umornu životinjicu prebacili su u oporavilište zagrebačkog zoološkog vrta. Srećom nije bio ozlijeđen, no spasioci su zbog iznemoglosti strahovali za Štefekov život.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Tek nakon trećeg dana u oporavilištu dabar je počeo jesti i preuređivati svoju nastambu, što je bio super znak za spasioce. Ubrzo se priviknuo na svoju novu okolinu i vrlo brzo u potpunosti oporavio. Ne zna se odakle je Štefek došao, no u petak je vraćen u prirodu, točnije na jezera na zagrebačkoj Savici gdje već ima mnogo drugih dabrova.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 31.12.2017.

    Eeee krznasce mekano bas dobro ime za dabra, nema sta! Sad plivaj i pravi trokatnicu bas te briga :-))

  • AUSSIE 30.12.2017.

    Dabar je dobar.

  • nostradamus 30.12.2017.

    200 godina na našim prostorima nije bilo dabrova. Prije 20-ako godina su ih pustili 85 komada u prirodu, danas ih ima oko 6000! Što u Hrvatskoj, što su prešli granicu u susjedne zemlje. U svakom slučaju, u moru informacija da pojedine vrste izumiru, lijepo je znati da ima i onih koje su značajno povećale svoj broj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare