To je to što me zanima!

Spasio Moldavku iz pakla prostitucije i još je oženio

Rodila mu je sina: Zbog ljubavi prema Sulejmanu Halilčeviću (61), Moldavka Viktorija (29) proživjela je bijeg kroz minsko polje, skrivanja i deportaciju
Vidi originalni članak

Prvi put sam je ugledao prije osam godina u jednome mjestu kraj Bosanskog Petrova Sela. Znao sam da su je doveli iz Moldavije kao bijelo roblje. Tad još nisam bio zaljubljen u nju, ali htio sam joj pomoći da se izvuče iz tog pakla. Danas je moja žena i majka našeg djeteta, opisuje ukratko uzbudljivu i dramatičnu ljubavnu priču Sulejman Halilčević (61) iz Gračanice u Bosni i Hercegovini. Nedugo nakon što je upoznao Moldavku Viktoriju Kiricu (29), pomogao joj je pobjeći iz pakla prostitucije.
- Rekao sam joj da bježi i ide prema Gračanici. Poslušala me i iste večeri krenula u nepoznato. Bježala je od makroa kroz šumu. Na jednom poljskom putu našao ju je čovjek s Ozrena. Pitao ju je što radi tu. Kad mu je pokazala put kojim je došla, uhvatio se za glavu i rekao joj je da je imala više sreće nego pameti jer je prošla kroz minsko polje. Doveo ju je u Gračanicu. Uskoro me nazvala – rekao je Sulejman Halilčević.
- Sakrio sam je kod prijatelja jer sam znao da će je makroi tražiti. Bili su jednom kod mene, ali nismo se sreli. Prijavio sam sve policiji. Ni tad nisam razmišljao o tome kako bi se naš život mogao zajednički nastaviti jer sam još bio oženjen – kaže Sulejman. BiH je htjela deportirati Viktoriju u Moldaviju, ali za to nisu imali novca.
- Rekli su mi da moram platiti put za nju ako ne želim da je zatvore. Ipak su joj zabranili ulazak u BiH na godinu dana. Platio sam joj zrakoplovnu kartu od Sarajeva preko Beča za Moldaviju. Viktorija mi je rekla kako bi se htjela vratiti u Bosnu. Obećao sam joj da ću doći po nju – kaže Sulejman.
- Nisam vjerovala da će ispuniti obećanje. No nakon tri mjeseca Sulejman je došao u Moldaviju. Tad sam sebi rekla kako bez njega neću živjeti – opisuje Viktorija. Vjenčali su se u Moldaviji. Zajedno su prije dvije godine došli u Gračanicu. Veliku ljubav okrunili su prije 15-ak dana rođenjem sina Ibrahima.
- Njegovim rođenjem pobrinuo sam se za njezinu budućnost – rekao je Sulejman.

VIKTORIJINOJ OBITELJI GRADIO JE KUĆU
Sulejman je u godinu dana Viktorijine zabrane ulaska u Bosnu i Hercegovinu tri puta putovao u Moldaviju. Pomogao je Viktorijinoj majci pri adaptaciji kuće, kao i njezinim sestrama. Čekajući Viktorijinu vizu, Sulejman Halilčević živio je na relaciji Moldavija - Bukurešt - Sarajevo

Idi na 24sata

Komentari 36

  • predsjednik03 16.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • manitou 16.07.2010.

    e, vala, dobro si uradio, sulejmane, svaka čast

  • predsjednik03 16.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare