To je to što me zanima!

Spasioci pronašli štapove riječkog planinara Vikića

Zehrijad Vikić (31) nestao je u nedjelju na Julijskim Alpama u Sloveniji oko 3 kilometra od granice s Italijom. Potraga za njim još traje
Vidi originalni članak

Slovenske kolege su obavijestile HGSS da su 500 metara ispod grebena Ponca, izvan uobičajene planinarske staze, pronašli štapove za koje pretpostavljaju da pripadaju nestalom hrvatskom planinaru Zehriadu Vikiću, javlja Cropress.
Pristup do grebena Ponca i vrhova Velika, Mala i Srednja Ponca vrlo je strm, a zbog velike količine snijega postoji opasnost od lavine. U akciju traganja uključile su se i talijanske kolege, koje pretražuju talijansku stranu grebena.
Vikić se s još četvoricom planinara iz alpinističkog kluba RAK smjestio u subotu u planinarskom domu u dolini Tamar, na 1100 metara nadmorske visine. U nedjelju oko osam ujutro njegovi kolege krenuli su prema vrhu Jalovec dok se on sam zaputio u pravcu vrha Ponce. Kad se Zehrijad Vikić do 21 sat nije vratio u Dom, dva pripadnika gorske policije i pet pripadnika službe spašavanja Slovenije već su u nedjelju navečer organizirali akciju traganja. Akcija je okončana oko pola jedan zbog lošeg vremena i snijega. U potragu za izgubljenim hrvatskim alpinistom u Julijskim Alpama u Sloveniji uključio se helikopter, izvijestila je tajnica Riječkog alpinističkog kluba (RAK) Vedrana Simičević. Vikić je član ekspedicije koja se sljedeće godine priprema  osvojiti dva najviša vrha južnoameričkog kontinenta, ali i cijele južne polutke - Ojos del Salado i Aconcaguu. Zato su i na pripremama u Julijskim Alpama u Sloveniji.  

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Hacker-ri 17.12.2007.

    AELIS---svako ima svoju ljubav !!!! Ali vidim da su Slovenci Talijani Madari i Hrvati svi zajedno kad se oko planina radi !!! BTW sta je bitnije rodenje bebe neke \"zvjezdice\" od ovog?

  • aelis 17.12.2007.

    Mada ne kužim uopće tu strast prema veranju i tumaranju po planinama...nadam se da je s čovjek sve u redu. Sretno mu!

  • gardy 17.12.2007.

    oteli su ga kekeci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare