To je to što me zanima!

Spasiteljica Yoda nalazi žive i mrtve supernjuhom

Uvijek zaigrana Ženka belgijskog ovčara stara 6,5 godina je jedan od rijetkih pasa u Europi koja uz potragu za nestalima radi potrage za grobovima
Vidi originalni članak

Karlovačka stanica HGSS-a ima pet pasa tragača, a među njima se ističe belgijska ovčarka Yoda. Ona je jedan od rijetkih pasa u Europi koja uz potragu za nestalima radi potrage za grobovima, odnosno cadaver potrage detektiranjem mirisa ljudskog tijela u različitim stunjevima raspadanja. Ženka stara 6,5 godina do sada je sudjelovala u mnogim akcijama u Hrvatskoj i inozemstvu.
- Ovakav pas školovan za cadaver potrage pomaže u situcijama kad se sa sigurnošću ne može utvrditi je li neka od žrtava na nekoj lokaciji pokopana - objasnila nam je Andrea Pintar, vlasnica Yode i prva hrvatska instruktorica potražnih pasa HGSS-a. Dodaje da Yoda ima fantastičan njuh, lagano uči i uvijek je spremna za zabavu.
- Noću spava ispod kreveta s belgijskom ovčarkom Sattve (3), koja je također službeni pas HGSS-a. Najbolji prijatelj im je naš desetomjesečni sin Patrik - zaključila je Andrea.

NANJUŠILA STARICU KOJA SE IZGUBILA U ŠUMI

Veronika Matoković tada 80-godišnjakinja je 12. srpnja 2007. krenula u svoj vrt udaljen 50-ak metara od kuće u Novom Senkovcu kraj Slatine. Nestala je, a Yoda ju je pronašla dva dana kasnije kako luta šumom iznemogla od hodanja bez vode i hrane.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • lotosica 16.08.2009.

    prekrasna!!!evo još jedan dokaz da psi nisu samo oni koji napadaju djecu,ozljeđuju ih nego su divni dječji prijatelji i jako pomažu ljudima...

  • Debela kvočka 16.08.2009.

    Pravi pas bravo,i sve pohvale za spašavanje ljudski života...

  • PeGO 16.08.2009.

    prelijep pas

Komentiraj...
Vidi sve komentare