To je to što me zanima!

Spavali u prikolici za svinje, iz ruševina spašavali svoju djecu, a sad samo žele sve obnoviti

Snježana Žućko (42) nada se da se Denny neće sjećati ovih dana. Slijepi Marijan Matošević nada se vidu i toplom tušu, baš kao i slijepa Dana Cimeša koja je u mraku čekala dolazak brata
Vidi originalni članak

Prvi mjeseci života u kontejneru

Beba Denny jedino je novorođenče u kontejnerskom naselju u Sisku, a mama Snježana Žućko (42) nada se da se neće sjećati ovih dana. U trenutku potresa bio je u kolicima, kad je pala hrpa crjepova pored njega. Mama je sretna što je živ.

Želje slijepog Marijana? Vid i topli tuš

Siščanin Marijan Matošević oslijepio je prije godinu i pol. U kući nema ni pod ni tuš, kreće se po sjećanju, no kuća i dvorište sad su puni prepreka. Pomaže mu susjed Mario. Ne želi nikamo jer nikome ne želi biti teret. Želje? Vid i topli tuš.

Sedam noći u prikolici za stoku

Obitelj Miljević iz Luščana do dolaska kontejnera mogla je samo u traktorsku prikolicu koju su pokrili ceradom. Iz kuće su izvukli madrac, pribili se jedni uz druge i tako spavali sedam noći. Sad su na toplom.

'Samo da su mi voda, wc i grijalica'

Slijepa Dana Cimeša nakon potresa, u mraku, bez struje i mogućnosti da se zagrije čekala je dolazak brata iz Srbije koji joj je očistio kuhinju u neupotrebljivoj kući. Želja joj je grijana kućica s toaletom i vodom.

Uzgajaju stoku i žele ostati doma

Dušanu i Anki Čikari iz Petkovca neke su životinje poginule. Zbog njih ostaju u selu. Anku su zatrpale cigle. A opet, zadovoljni su i skromni. Mirovina im je 1300 kuna. - Ništa nam ne fali sad kad imamo kamp-kućicu - poručuju.

Besplatno će dijeliti kruh Petrinjcima

Da imam priliku, sav kruh bih podijelio, no mojih 16 radnika ima obitelji koje treba nahraniti. Tko bude mogao platit će, a tko ne, poklanjam! Vjerujem u poštenje, rekao je Xhemajl Martinaj (41), vlasnik pekarnice u Petrinji.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • zenga 1970 22.01.2021.

    Gade mi se te velike vojskovođa a mi na prvoj crti smo bili prepušteni sami sebi da se snalazimo kako znamo Ko je tada bio tamo zna o čemu pričam

  • PredragKišurek 22.01.2021.

    Nedaj bože nikome da se to meni desilo kopao bi rukama i nogama nabavio bi bilo šta a ne košaru za neraste.Makar ukrao i nekome ali nebi spavali tako.1 dan a ne 7 za jedan dan do Amerike bi se čulo kako sam si našao bar auto prikolicu a nebi nikog stavio u tu košaru.Politiko kurvo kako se nije znalo to prije sigurno bi nešto dobio svi koji su bili na tv i rekli svoje probleme dobili su odmah a ovi čekali 7 dana.

  • zajutrak7 22.01.2021.

    Peđa Čavoglave, sirovost tvog komentara liči na ustajalu govedinu !

Komentiraj...
Vidi sve komentare