To je to što me zanima!

SPH: Dosta je krpanja rupa na nama, posao radimo savjesno

Sindikat policije ljut je na Vladu jer je bez dogovora sa sindikatima donijela odluku o novoj štednji na policajcima. Ukida im se uvećanje koeficijenta složenosti poslova
Vidi originalni članak

Štrajk i tužbe protiv države bit će krajnja mjera i najdrastičnije, krajnje akcije ako Vlada doista uskrati isplatu uvećanja plaća na godine radnog staža, najavili su iz Sindikata policije Hrvatske (SPH). 

Ljuti su na Vladu jer je bez dogovora sa sindikatima donijela odluku o novoj štednji na policajcima. Tom odlukom ukida im uvećanje koeficijenta složenosti poslova i to 4 posto za 20 do 29 godina staža, 8 posto za 30 do 34 godine te 10 posto za 35 i više godina staža. 

- Ovo je nasilje nad socijalnim dijalogom i demontaža socijalne države - ljut je Dubravko Jagić, predsjednik SPH. 

- Ova odluka je neprihvatljiva jer nije rezultat socijalnog dijaloga, već jednostrana odluka Vlade. Posezanje Vlade za rješenjem da se neko pravo iz kolektivnog ugovora ukida zakonom, suprotno je potpisanim i s hrvatske strane ratificiranim međunarodnim konvencijama koje reguliraju kolektivno pregovaranje. Ugovori se moraju poštivati, osobito kolektivni - upozoravaju u SPH. 

- Dosta je bilo krpanja rupa na zaposlenim policajcima. Svoj posao radimo savjesno, nismo nikakav teret, a bez nas ne bi ništa funkcioniralo u državi. Mi državni proračun jako dobro punimo, vodimo računa da u državi sve funkcionira, štitimo građane i imovinu, a itekako brinemo i o sigurnosti onih koji nam sad opet žele smanjiti plaće - podsjećaju u policijskom sindikatu.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • genius1234 06.03.2014.

    Za sve one koji "vole" policajce neka pročitaju Zakon o policiji i Pravilnik o načinu policijskog postupanja pa da barem imaju nekog pojma o poslovima policije i kako funkcionira sustav. (sad su na redu minusi, krenite)

  • nopliz, nopliz 05.03.2014.

    ajde neka si i ti dubravko malo guknio, sve gore i gore je stanje, a vi svi šutite ...

  • MiroTvorac_3 05.03.2014.

    jako savjesno.vidjeli smo to kod pajicica.fali mu zbog vase savjesnosti trecina glave.

Komentiraj...
Vidi sve komentare