To je to što me zanima!

"Hrvatski špijun" se nagodio, pristao na tri godine zatvora?

Tužitelj je sucu za prethodni postupak ranije predložio da odredi pritvor zbog opasnosti od bijega, da ne bi utjecao na svjedoke, da ne bi ponovio kazneno djelo
Vidi originalni članak

Čedo Čolović, osumnjičen za špijunažu u korist Hrvatske, nagodio se s Tužiteljstvom za kaznu zatvora od tri godine, doznaje RTS.

Tužitelj je sucu za prethodni postupak ranije predložio da odredi pritvor zbog opasnosti od bijega, da ne bi utjecao na svjedoke, da ne bi ponovio kazneno djelo špijunaže, kao i zbog uznemiravanja javnosti, a za navedeno kazneno djelo je predviđena kazna zatvora preko 10 godina, priopćeno je iz Tužiteljstva.

Podsjetimo, nakon što su ga ispitali sud je Čoloviću dodijelio mjesec dana pritvora.

Tužiteljstvo je ranije priopćilo da uhićeni ima državljanstvo Republike Srbije i Hrvatske, i da je do 1990. godine živio i radio u Republici Hrvatskoj, nakon čega mu je mjesto prebivališta bilo u Republici Srbiji. Mediji su prenijeli da se osumnjičeni zove Čedo Čolović (57) i da je umirovljeni oficir Vojske Republike Srpske Krajine, koji je uhićen dok je bježao u Hrvatsku.

Navode i da je uhićeni proteklih mjeseci pa, kako navode, i godina, u Beogradu i Srbiji prikupljao podatke o oficirima JNA protiv kojih je Hrvatska već pokrenula ili će pokrenuti kazneni progon zbog djela počinjenih tijekom rata.

Idi na 24sata

Komentari 142

  • histria0@yahoo.com 07.09.2016.

    Dok popiješ kavu čedo presudio Čedi. Ja države, naroda i suda. Ovo je za ripli ( vjerovali ili ne ). U Danskoj postoji izreka: lažeš kao Srbin. Dačiću, ti si bre iz Mitrovice daj utjeraj te iz pašaluka malo u red. Ako nećeš zvat ću Saru da vam baci koplje u sred pašaluka.

  • Zorba 06.09.2016.

    Sada cemo kao po obicaju kriviti Srbe, no brate Rvate sada je na tebi da se izjasnis I das svije misljenje o slucaju Cede...

  • ovcaizbizovca 06.09.2016.

    od prije 7 dana se četnike naziva "Hrvatskim špijunima"!?!?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare