To je to što me zanima!

Spin Bandićevih odvjetnika: Ovo je sumrak pravne države!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
VIDEO: Sve ovo je napravljeno kako bi se spriječio moj uspjeh na parlamentarnim i predsjedničkim izborima, rekao je Milan Bandić sucu istrage na kraju ročišta
Vidi originalni članak

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Caffe-bar Gemini 23.10.2014.

    Smiješno je u fazi istrage priječiti obranu sa slobode tvrdnjom "da se time spriječava ponovno počinjenje kaznenog djela, koje se okrivljeniku stavlja na teret". Ako se protiv osobe vode istražne radnje, ne znači da je i počinio djelo koje mu se stavlja na teret. To tek treba dokazati, a samo prihvaćanje te tvrdnje od strane suda, prejudiciranje je sudske presude, kojom se krše ustavna prava okrivljenika. Možda bi ta formulacija trebala biti "Da se osumnjičenika zadržava preventivno u pritvoru, kako bi se odagnala sumnja o počinjenju kaznenog djela, koje se okrivljeniku stavlja na teret". Za uskratiti ustavna prava osumnjičeniku, tužiteljstvo mora imati nepobitne dokaze. Argumenti tužiteljstva o zadržavanju u pritvoru i ograničavanju ustavnih prava osumnjičenika, ne mogu se donositi uopćenim i proceduralnim frazama, već bi tužiteljstvo moralo posjedovati nepobitne dokaze.

  • Šarlota 22.10.2014.

    Kakav sumrak? Ovo je mrak pravne države u kojoj su dvije najače stranke u zemlji pomoću zakonodavstva, pravosuđa, Uskoka, poskoka, soe, poe, državnih institucija i odvjetnika tipa "sumrak države", SDP i HDZ, ne ugasile svjetlo, nego i nadu da je pravda dostižna. Sve one koji su tajili Bandićeve "grijehe", sve državne institucije koje su ga štitile, pod istragu, oduzimanje imovine i zatvor. Pun kufer mi je sumraka, neka već netko upali jednom svjetlo i sve kriminalce pokrivene političkim igrama i bombastičnim izjavama izvede pred lice pravde ili pred narod.

  • ivica969 22.10.2014.

    ti si sretan jer ćeš stavit par miliona u džep.šta treba pustit lopove da kradu pa ma ko on bio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare