To je to što me zanima!

Splićanka na meti "stalkera": Uhodi me, snima i šalje poruke

Splićanka je već nekoliko puta prijavila nepoznatog muškarca koji je već mjesecima prati, slika, snima i zlostavlja porukama na mobitel i Facebook, policija mu još nije ušla u trag
Vidi originalni članak

Nikada ga nisam upoznala, a šalje mi poruke preko lažnih profila na Facebooku, blokiram ga, a on opet otvori novi profil. Dokopao se mog broja pa mi šalje moje slike kad me vidi u gradu, primjerice vidi me ispred kazališta slika me pa mi to pošalje. Šalje mi slike svoga spolovila, prijeti mom dečku, te me snima i šalje mi to, rekla je uplašena djevojka za Slobodnu Dalmaciju. 

Naime, ova mlada Splićanka je svog 'stalkera' prijavila već nekoliko puta policiji koja mu ne može ući u trag. Progonitelj skriva svoj identitet, pazi da koristi brojeve mobitela koji nisu pretplatnički, te baca SIM bonove nakon korištenja i kupuje nove kako bi zametnuo trag. Kada opsjeda žrtvu preko društvenih mreža, pazi da to ne radi preko svog računala, već ide na javna mjesta s dostupnim internetom. 

Uplašena djevojka kaže kako su već i majka i brat razgovarali s njim jednom prilikom kad ju je nazvao, ali to nije pomoglo. Također dodaje kako više nigdje ne ide sama i više ne parkira u podzemnoj garaži čak ni preko dana. 

Ovo je već 33 prijavljeni slučaj progonitelja u Splitsko-dalmatinskoj županiji ove godine. Policija se nada da će progoniteljima što prije ući u trag. 

Idi na 24sata

Komentari 42

  • 14.09.2016.

    Dragoga ti boga glupe policije !! Ona dogovori sastanak a oni naprave sačekušu. U čem je poblem ?

  • Tikvane 13.09.2016.

    Po čemu se zna da je muško ? po poslanoj slici kurca? sve sumljivce u policiju na prepoznavanje (goli do pasa odozdola) a ona neka prepozna po slici koju je dobila preko Fb.

  • Wrazica. 13.09.2016.

    Poruke na Fb ces izbjeci tako da odes u postavke i onemogucis primanje poruka tko ti nije prijatelj. Od kud mu broj mobitela? Od poznanika? Iz imenika? Vidio na Fb? Provjeri sve prijatelje, mozda je medu njima, moguce kao zensko da se predstavlja, nikad se nezna :) Brisi sve koji ti nisu poznati, koje neznas osobno. Vidis i sama da je blokiranje uzaludno. Mijenjaj broj mobitela. Kad si vani imaj oci i na ledima i samo promatraj i prati koga cesto u svojoj blizini imas. Ne samo onaj tko je prvi do tebe - moras snimiti siri krug. Kad snimis znas sto ti je ciniti

Komentiraj...
Vidi sve komentare