To je to što me zanima!

Split: Kuret priznao poraz, Kerum povećava prednost

Ž. Kerum prema prvim neslužbenim rezultatima dobiva 43,67 posto glasova, a slijedi ga SDP-ov kandidat za gradonačelnika R. Ostojić s 31,22 %
Vidi originalni članak

Prema prvim neslužbenim rezultatima iz Državnog izbornog povjerenstva, u 22 sata nakon prebrojenih glasova na 32 biračka mjesta od 162 u Splitu, u vodstvu je nezavisni kandidat Željko Kerum s 43,67 posto glasova. Slijedi ga Ranko Ostojić iz SDP-a s 31,22 posto osvojenih glasova. Na začelju je kandidat HDZ-a Ivan Kuret sa 17,59 posto glasova.

KERUM: U DRUGOM KRUGU GLATKO POBJEĐUJEM

 - Očito je da je dio ljudi nasjeo na blaćenje i podmetanja zadnjih dana od strane mojih protivnika, jer sam očekivao da ću pobijediti u prvom krugu, no ja sam i više nego zadovoljan rezultatima - kazao je Željko Kerum. Dodao je da će u drugom krugu glatko pobijediti. Ponovio je da će zbog izjava u predizbornoj kampanji tužiti Ranka Ostojića. Na pitanje novinara Nove TV da još jednom prokomentira premijerovu izjavu da on spava i trijezni se tek oko dva poslijepodne, Kerum je ljutito komentirao da novinari favoriziraju SDP-ovog kandidata, te da novinarka Nove TV ne spava s njim, pa da zna kada se on budi. Dodao je i da su njegovi birači kasnije izašli na izbore, ne jer su se kasnije probudili, već jer su zbog lijepog vremena otišli na plažu. Rekao je i kako prema njegovim saznanjima i onima s terena, drugog kruga s Ranko Ostojićem možda neće niti biti.
 - Imam 46 posto glasova, a vjerujem da ću doći do 48 posto - kazao je Kerum za HTV. Za eventualne partnere nakon izbora, kazao je Kerum, mogle bi doći u obzir neke od malih nezavisnih lista, a ne SDP ili HDZ.

SESTRA ŽELJKA KERUMA: MOG JE BRATA POSLAO SAM BOG

 - Mog je brata poslao sam Bog. On je natprosječno inteligentan i odskače od svih - komentirala je sestra Željka Keruma, Nevenka Bečić, koja je ujedno i prva na njegovoj listi za gradsko poglavarstvo.

OSTOJIĆ: ČESTITAM KURETU ŠTO JE ČASNO PRIZNAO PORAZ
 Ranko Ostojić nije želio komentirati prve neslužbene i privremene rezultate Državnog izbornog povjerenstva. U njegovom stožeru atmosfera je dobra i pozorno se na televiziji prate rezultati. Ostojić je tek čestitao Kuretu što je časno priznao poraz.

KURET PRIZNAO PORAZ

HDZ-ov kandidat i dosadašnji gradonačelnik Splita Ivan kuret priznao je poraz na izborima.
 - Prema sadašnjim rezultatima izgleda da će Split dobiti novog gradonačelnika. Građani su uzeli sudbinu grada u svoje ruke, a to je bit demokracije. Novi gradonačelnik dobit će dobru podlogu - kazao je Kuret. Nije želio komentirati svoje protukandidate, ali je kazao da je očito kako je Željko Kerum donio nešto novo na političku scenu. Još je rekao da nije razočaran i da ukupni rezultat HDZ-a nije loš. Nije se čuo sa premijerom Ivom Sanaderom. U stožeru HDZ-a dio članova je u potpunom šoku zbog poraza svog kandidata.

SDP VODI U UTRCI ZA GRADSKA VIJEĆA
U Splitu u izborima za gradska vijeća prema prvim neslužbenim rezultatima vodi lista predvođena SDP-om sa 23,39 posto glasova, slijedi je Kerumova lista sa 20,10 posto dok HDZ sa partnerima dobiva 11,99 posto glasova.

>>>USKORO VIŠE...


Idi na 24sata

Komentari 8

  • Piknik 18.05.2009.

    Da je natprosječno intiligentan....Ja ču umrit od smija.Pa to je prava zadrta vlajčina.Nek se vrati njivu orat a ne gladne krast i zajebavat.Ne želimo takbog gradonačelnika.Ne želimo lopova.

  • user_29129 17.05.2009.

    najbolji slogan koji sam ja čula je:\"glasajte za mene,da meni bude bolje,a vama će svejedno biti isto,ako ne i gore\"!

  • borovcanin 17.05.2009.

    sve samo crveni ne

Komentiraj...
Vidi sve komentare