To je to što me zanima!

Split: Novi načelnik policije je kum HDZ-ovca Jarnjaka

Josip Bukvić trebao bi trgnuti policajce iz letargije. Rekao je kako će raditi po zakonu, a ministar kaže da nije znao za kumstvo s Ivanom Jarnjakom
Vidi originalni članak

Josip Bukvić, kum visoko pozicioniranog HDZ-ovca Ivana Jarnjaka, imenovan je novim načelnikom policijske uprave Splitsko-dalmatinske.
- Željeli smo osvježiti policijski vrh u Splitu, i to tako da dovedemo čovjeka koji nije iz Splita i koji je neopterećen odnosima koji postoje u tom gradu, rekao je Tomislav Karamarko i rekao kako planira depolitizirati policiju. Na novinarsko pitanje kakva je to depolitizacija ako je novom načelniku vjenčani kum utjecajni političar, Karamarko je odgovorio da nije znao za njihov odnos sve do imenovanja Bukvića.
- Nisam znao da mu je Jarnjak kum. Predloženo je bilo nekoliko ljudi, a izbor je zbog rada i kvalitete pao na Bukvića. Molim vas da njegov rad procjenjujete nakon šest mjeseci, zamolio je ministar. Josip Bukvić u policiji je od 1983. godine, došao je s mjesta pomoćnika načelnika zagrebačke PU, a u Splitu će biti 6-9 mjeseci. Bukvić je samo kratko komentirao kako u splitsku policiju planira uvesti novu filozofiju i način rada.
- Radit ćemo po propisima i zakonima, kratak je bio Bukvić. Oliver Grbić, glavni ravnatelj policije, rekao je kako je analiziran rad svih policijskih uprava u prošloj godini te da su nezadovoljni s njih 5 do 7 od ukupno 12.
- Iako se ukupno bilježi smanjenje broja kaznenih djela, u PU Splitsko-dalmatinskoj došlo je do letargije, nije napravljen iskorak - rekao je Grbić i dodao da je smjena trebala biti pozitivan šok. Ivan Merčep, bivši načelnik PU Splitsko-dalmatinske, premješten je u Ravnateljstvo policije u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • klaus1 15.02.2010.

    opet:KUMOVA SLAMA! Tako je bilo i u Podravki.Zato je tako i prošla.\"Fasciniraju\" me ti Jarnjaki i Bebići.Ko agacija su, tu ga iskopaš,tamo izađe!Zato smo tu gdje jesmo!

  • MIROTVORAC 15.02.2010.

    U svakom slučaju već je vrijeme da netko dovede u red taj Split jer to je postao doslovno grad zločina i bezvlađa no malo više reda i discipline bi se trebalo opčenito uvesti u cijelu dalmaciju jer njima se tolerira i vožnja bez zimskih guma i neregistrirani auti a o motorima ,skuterima i traktorima tj motokultivatorima (jer njima je kultivator traktor,he he), o drogi u kojoj su prvaci da ne govorim !!!!!!

  • plavi cvijet 15.02.2010.

    Kako su uvijek vladajućima u svim ministarstvima rođaci, kumovi i prijatelji najkvalitetniji kadar za najvažnije funkcije? Kad odu u inozemstvo onda su strancima kvalitetni od radnika pa sve do znanstvenika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare