To je to što me zanima!

Split očekuje kraljevsku obitelj: Na večeri će se piti skupa vina

Princa Edwarda ugostit će splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.Večerom će se proslaviti partnerstvo Ujedinjenog Kraljevstva i Hrvatske u području obrane i sigurnosti.
Vidi originalni članak

Split danas očekuje dolazak Njegove Kraljevske Visosti Princa Edwarda, Grofa od Wessexa, koji bi prema planiranom rasporedu u ranim poslijepodnevnim satima trebao posjetiti Dioklecijanovu palaču, Peristil, Vestibul, te šetnjom ići do Grgura Ninskog.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ugostit će ga splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Nakon toga delegacija bi se trebala uputiti u Sjevernu luku gdje je planirana večera na HMS Duncanu, britanskom razaraču koji će tamo boraviti nekoliko dana. 

 

Na brodu će Grofa od Wessexa (55), inače najmlađeg sina Kraljice Elizabete II. pozdraviti počasna garda, a na večeri će se služiti vrhunska hrvatska vina - Tomićev Plavac, Bibicheva Riserva 5 i Epic pjenušac Olivera Rokija s Hvara. Britanskoj delegaciji tamo će se pridružiti i predstavnici Vlade RH.

Večerom će se proslaviti partnerstvo Ujedinjenog Kraljevstva i Hrvatske u području obrane i sigurnosti – bilateralno i u sklopu NATO-a. Princ Edward inače je promotor, zaštitnik i podrška nizu institucija i dobrotvornih organizacija, većinom onih koje pružaju podršku mladim ljudima u osiguravanju dobrog obrazovanja i zdravstvene skrbi te u podršci njihovim talentima, posebno u kulturnim aktivnostima.

Grof od Wessexa osobno je zainteresiran za umjetnost te aktivno podržava nekoliko umjetničkih organizacija, a također predstavlja i podržava Britanske oružane snage u zemlji i inozemstvu.

Za petak je planiran posjet Prvoj gimnaziji Split gdje će Grofa od Wessexa dočekati Marijan Puljiz te profesorica engleskog jezika i koordinatorica suradnje s Astor Collegeom u Doveru, UK, Olga Granić. Princ će se susresti s učenicima te prisustvovati kratkom izvatku iz mjuzikla “Our House” koji su priredili učenici škole.

Edward je četvrto i najmlađe dijete kraljice Elizabete II i princa Philipa. On je trenutno 11 u redu za krunu i nema baš izgleda postati britanski kralj.  Edward i njegova supruga Sophie jedini su par koji se nije rastao te su, navodno zbog toga, miljenici kraljice i Philipa.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • maštel 16.05.2019.

    bit ce uvlacenja veceras

  • 16.05.2019.

    dolaze posjetiti svoje vazale

  • cupakabra2 16.05.2019.

    Na večeri će se piti skupa vina.. ko časti..??? naravno mi..

Komentiraj...
Vidi sve komentare