To je to što me zanima!

Split: Planiraju sagraditi cijeli nautički grad za milijardu eura

Neno Mikulandra iz tvrtke Nemico i zadarski arhitekt Nikola Bašić, autor morskih orgulja, godinu i pol smišljali su viziju kojom bi Poljud i dio Lore postali nautički grad
Vidi originalni članak

Grad Split zaprimio je oko 500 zahtjeva kojima se traže izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP-a). Najveći projekt je Splitorino.

Neno Mikulandra iz tvrtke Nemico i zadarski arhitekt Nikola Bašić, autor morskih orgulja, godinu i pol smišljali su viziju kojom bi Poljud i dijelovi Lore postali nautički grad u gradu vrijedan između 750 mil. i milijardu eura. Prema njima, Split treba još jednu rivu, pravu kruzersku i nautičku luku, prateće objekte, hotele i poslovne tornjeve po uzoru na svjetske gradove.

- Ovim projektom valorizirala bi se Poljudska vala, koja je dijelom devastirana, a dijelom je u poluprivatnim funkcijama. Planira se da vojska ustupi dio Lore s obzirom na smanjenu flotu - rekao je Bašić o Splitorinu, koji bi se prostirao na 50 ha mora i 24 ha kopna.

Goran Ivanišević ponovno je tražio da se njegov teren predviđen za hotele, prenamjeni za gradnju stanova, a Kerum bi na zemljištu u Dujmovači gradio poslovno-stambenu zonu. 

Idi na 24sata

Komentari 81

  • Zmar116 11.04.2014.

    Samo još morate pitati Zagreb i Mamića da vam odobre...tako vam i treba ,niste bolje ni zaslužili kad ne cijenite svoje...

  • 11.04.2014.

    Naći će se u Splitu investitora, da ne kažem točnije neki termin da ne bi bio "ispoštovan".

  • Lina39 11.04.2014.

    Lijepo piše "planiraju" a to je svakome dozvoljeno,pa i njima.E,o realizaciji već možemo razgovarati: koliko para,toliko i muzike a para nema pa ćemo pričekati "muziku".Neka ljudi maštaju,zašto ne ? Ja maštam da ću dobiti milijune na Lotu i da ću pomoći svim gladnim ljudima , poslati svu djecu koja nemaju mogućnosti na ekskurziju,da ću im platiti maturalac/kunem se životom da bih to učinila/ali od toga .nažalost,nema ništa!

Komentiraj...
Vidi sve komentare