To je to što me zanima!

Split: Zbog neisplaćenih plaća živi bez struje na brodu u luci

Trgovački brod Ane blokirali su u splitskoj luci zbog dugova. Na njemu je od 17 ljudi ostao 64-godišnji mornar Savo Škoro. Ostaje dok mu ne isplate 30.000 dolara
Vidi originalni članak

Golemi trgovački brod Ane prisilno su zaustavili u splitskoj Sjevernoj luci još u veljači. Na njemu je ostao jedino Savo Škoro (64).

Čeka da se riješe sporovi između vlasnika broda tvrtke Fractal Shipping Company, Splićanina Nikše Giovanellija, i riječkog brodogradilišta Viktor Lenac. Naime, Giovanelli Lencu duguje dio novca za remont pa su Riječani Anu blokirali na Trgovačkom sudu dok ne dobiju novac. I pomorci traže oko 150.000 dolara za plaće.

- Ostajem ovdje dok mi se ne isplati blizu 30.000 dolara na ime zaostalih plaća. Navodno će se ovo riješiti za dva mjeseca - kaže nam očajni Škoro, koji živi bez struje i s malo zaliha vode.

I obitelj preminulog pomorca čeka odštetu

Topli obrok i konzerve osigurao mu je Sindikat pomoraca Hrvatske. U travnju je u splitskoj bolnici preminuo brodski kuhar S. R. (60). Razbolio se od gripe dok je čamio na Ani s preostalih desetak kolega koji su odrađivali svoj ugovor s Fractalom i čekajući isplatu plaća. Giovanelli, bivši direktor Jadroplova, kako doznajemo iz Sindikata pomoraca, osim plaća, mora platiti i odštetu obitelji umrlog pomorca. 

Giovanelli, pak, tvrdi kako je čelništvo Viktora Lenca zaustavilo brod krivotvorenim dokumentima.

- Vrlo je čudna ta igra ekipe u Lencu. Mjesec dana nakon remonta na brodu je otpala boja. Reklamirali smo to, ali nisu ništa poduzeli pa samo odbili 154.000 eura za troškove bojenja. Postigli smo sporazum, a oni su nas blokirali. Posada će dobiti plaće, a kuharova obitelj odštetu kad se proda brod, no to ne ovisi o meni - kaže Giovanelli.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • ChiSonoIo 22.07.2014.

    ..e, to će biti nikad, pa ni tad..al nek ti je sa srećom..

  • manijak na dopustu 22.07.2014.

    "Giovanelli, pak, tvrdi kako je čelništvo Viktora Lenca zaustavilo brod krivotvorenim dokumentima." Ako je to istina,zar je moguće da se u Hrvatskoj,krivotvorinama ne može ništa? Savo..drži se

  • AntonTrdić 22.07.2014.

    e pa mnogima je tako, ali tko ce njemu dati 30 000 dolara ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare