To je to što me zanima!

Splitska oporba tvrdi: U Gradu neće biti izvanrednih izbora

Novi izbori mogu se raspisati tek nakon eventualnog neizglasavanja proračuna za iduću godinu, a tada će ionako ostati samo nekoliko mjeseci do redovnih izbora, kaže Petar Škorić (HDZ)
Vidi originalni članak

Splitsko Gradsko vijeće odradit će mandat do kraja, i po svemu sudeći u gradu pod Marjanom neće biti izvanrednih izbora.

Naime, nakon raspuštanja splitskog SDP-a postalo je upitno kako će u Gradskom vijeću glasati upravo SDP-ovci. U slučaju da kontriraju izbačenom Baldasaru, došli bi do nefunkcioniranja gradske uprave.

Unatoč tome, i SDP-ovci i oporba složni su da novi izbori nemaju smisla:

- Činjenica je da je Baldasar neuspješan gradonačelnik i da do sada nije bilo značajnijih projeta u gradu, pa to očekujemo i nadalje. Zato ćemo kao i do sada podržavati samo tehničke aktivnosti nužne za funkcioniranje grada. Novi izbori mogu se raspisati tek nakon eventualnog neizglasavanja proračuna za iduću godinu, a tada će ionako ostati samo nekoliko mjeseci do redovnih izbora, pa mislim da izvanredni izbori ne bi imali smisla. A što se tiče unutarnjih sukoba u SDP-u, to nas ne zanima. Ali raspustiti cijelu organizaciju, to je nečuveno, da se to dogodilo u HDZ-u nas bi razapinjali, rekao je Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a.

Ni Marijana Puljak nije za izvanredne izbore, dok Željko Kerum smatra da će Gradsko vijeće nastaviti funkcionirati kao i do sada.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • ciljanociljano 14.05.2016.

    ****Admin**** Poštovani, molimo Vas da isključite Caps Lock kao i ostali komentatori na portalu. Hvala, lp.

  • jozabroz 11.05.2016.

    a normalno,,nit ce ostojic postat gradonacelnik kako je to zoka zamislio,,))))

  • zgubidan30 11.05.2016.

    Milanović je uijedinio Zagreb oko Bandića,povijest se ponavlja tako će napraviti sa Splitom i Baldasarom. Vječni luzer!

Komentiraj...
Vidi sve komentare