To je to što me zanima!

Splitski hotel Ambasador kupio je 'kralj Birkenstock sandala'

Nekadašnji luksuzni splitski hotel Ambasador, a nakon toga desetljećima dom JNA, pa napose i imovina obitelji pokojnog trenera Tomislav Ivića, prodan je Klaus Alex Birkenstocku
Vidi originalni članak

Nekadašnji luksuzni splitski hotel Ambasador, a nakon toga desetljećima dom JNA, pa napose i imovina obitelji pokojnog trenera Tomislav Ivića, prodan je Klaus Alex Birkenstocku. Radi se o vlasniku poznatog njemačkog obućarskog branda koji nosi naziv po obiteljskom prezimenu.

Hotel je 1937. godine izgrađen na Trumbićevoj obali za otmjenu klinetelu, a smatrao se biserom moderne arhitekture. Za vrijeme 2. svjetskog rata u njemu su stolovali talijanski i njemački vojnici, a potom je pripao vojsci bivše države. Kako je nakon odlaska vojske bio u derutnom stanju, tvrtka Retoi Ivićeve obitelji u čijem je vlasništvu bio od 1998. godine, ishodila je dozvole za gradnju drugog objekta na istom mjestu. No, umjesto gradnje, odlučili su se na prodaju Birkenstocku koji je kupio i njihov projekt za gradnju novog objekta. Njemački kralj sandala 2018. godine otvoriti će hotel sa 78 luksuznih soba i apartmana .

- Gospodin Birkenstock je zaljubljenik u hrvatsku obalu, tu ima nekretnine od ranije, a i prijatelje. Osim, obućarstvom on se bavi i hotelijerstvom. Vrlo skoro očekujemo kako ćemo dobiti koncesiju od županije na pomorsko dobro na kojem se hotel nalazi kako bi ishodili građevinsku dozvolu za gradnju novog objekta. Očekujemo kako će postojeći objekt se ukloniti nakon turističke sezone – kazao je Nenad Kurtović, direktor tvrtke Retoi koji nastavlja raditi za Birkenstocka do otvaranja hotela.

Cijena po kojoj je Ambasador kupljen iz Retoija nisu željeli otkriti.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ritabeluga 20.04.2016.

    komadić po komadić rasprodajemo našu obalu....

  • Ines_ 20.04.2016.

    Konačno da se riješi i taj dio obale , pa makar i stranac, kad ne može drugačije.

  • muskarac 20.04.2016.

    napokon! nema problema... neka stranci dolaze i sredjuju kad nasi nece..samo naprid...

Komentiraj...
Vidi sve komentare