To je to što me zanima!

Splitski ribari uhvatili su morskog psa od pola tone

GRDOSIJA U MREŽI: Ribari iz Splita borili su se sat vremena s morskim psom lisicom dugim 4,8 m. Prodavali su ga na tržnici za 40 kuna po kg
Vidi originalni članak

Posada koćarice Mali Zlatko uhvatila je u četvrtak popodne, dvije milje od otoka Lastova, morskog psa lisicu dugog 4,8 metara i teškog 480 kilograma. Splitski ribari su se šokirali ugledavši grdosiju kako se bjesomučno koprca u njihovoj mreži.
- Ribetina se bacala na sve strane, mrežu nam je cilu pokidala - ispričao je, iznenađen ulovom, vlasnik koćarice Antonio Šunjić.
Lisica se očajnički borila pa su je ribari na palubu Malog Zlatka izvukli tek nakon sat vremena. Uginula je poslije pola sata na suhom. Tada je za ribare nastupila još veća muka - kako toliku ribu strpati u hladnjaču. Nekako su uspjeli i već su je sljedećeg jutra dopremili na splitsku ribarnicu. Tamo su je raskomadali i njezino ukusno meso prodavali za 40 kuna po kilogramu.

LOŠE LJETO ZA MORSKE PSE
- U blizini Paškog mosta u srpnju su pronašli glavonju od 3,5 metara i 280 kg
- Kod otoka Jabuke uhvatili su u kolovozu modrulja od 250 kila i dugačkog tri metra
- Morski pas lisica zaglavio je u mreži kod Hvara u kolovozu. Imao je 3 metra i 75 kg
- Alantsku psinu od dva metra i 60 kilograma ulovili su u rujnu u Šibenika

Idi na 24sata

Komentari 13

  • johntaylor 26.09.2009.

    Ubojice, i primitivci. Nemaju ni znanja ni alata za lovit takve zvijeri kojima je mjesto u moru, a ne na pazaru.

  • iluminat 26.09.2009.

    ma ne vjerujem da ima toliko kg. To je 100kg/m. Previše. Klasična ribarska priča! :))

  • thrys 25.09.2009.

    Nije da bih se voljela sresti s morskim psom, ali more je ipak njihov teritorij, odnosno njihovo stanište. Ne odobravam da se ubijaju morski psi koliko su god opasni za nas. More ima svoje razloge zašto i oni postoje, zašto ima baš toliko morskih pasa, riba, rakova, školjaka. Mi smo dosta toga uništili, a nastavljamo i dalje bezočno uništavati sve pred sobom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare