To je to što me zanima!

Spojili ste Tijelovo i vikend? Evo kakvo nas vrijeme čeka: Kiša i grmljavina, ali negdje i sunce

Dio Hrvata spaja blagdan Tijelovo s nadolazećim vikendom, a tijekom ovih četiri dana mogući su pljuskovi s grmljavinom, zbog čega je na snazi i žuti meteoalarm
Vidi originalni članak

U četvrtak, na blagdan Tijelova će na Jadranu biti pretežno, a unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Ponegdje je moguća i kratkotrajna magla ujutro, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

- Od sredine dana mjestimice jači razvoj oblaka te pljuskovi praćeni grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti gdje lokalno mogu biti i jače izraženi. Vjetar slab, na Jadranu umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 23 do 28 °C - navode iz DHMZ-a. 

Na snazi je i žuti meteoalarm za dio Hrvatske i to zbog grmljavinskog nevremena. 

U petak će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano i nestabilno, uz jači razvoj oblaka od sredine dana. Mjestimice će biti pljuskova i grmljavine. Na Jadranu će biti sunčano, no pljuskovi su mogući na obali sjevernog dijela. 

VEŽE SE ZA DVA DOGAĐAJA Danas je Tijelovo: Zašto pada u četvrtak i kakve veze čudo u Hrvatskoj ima s blagdanom?

- Vjetar uglavnom slab te će ujutro ponegdje biti magle, osobito po kotlinama i uz rijeke. Na Jadranu poslijepodne umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu između 17 i 21, a najviša dnevna većinom od 23 do 27 °C - prognoza je DHMZ-a. 

VREMENSKA PROGNOZA Kiša, grmljavina i nestabilno vrijeme očekuje nas i danas: Na Jadranu sunčano, puhat će bura

I za petak je na snazi žuti meteoalarm, no samo za zagrebačku i osječku regiju i to zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena. 

Prema prognozi DHMZ-a, vrijeme za vikend će biti nestabilno, a mogući su pljuskovi i grmljavinska nevremena u unutrašnjosti. Na Jadranu će biti pretežito oblačno. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 08.06.2023.

    Strani turisti koji planiraju doći su naprosto oduševljeni ovakvim prognozama jer više bez dramatičnosti, strave, užasa nema vremenskih prognoza.

  • HuremSultana 08.06.2023.

    Nek spoje sve do 25. do dana nezavisnosti

  • Vlad 08.06.2023.

    Pošto neće grom u koprive, mi u Zagrebu smo sigurni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare