To je to što me zanima!

'Spomen ploča s natpisom 'Za dom spremni' nije blizu logora'

Zlatko Hasanbegović komentirao je u za N1 postavljanje ploče s natpisom "Za dom spremni" u Jasenovcu rekavši da ona nije u blizini koncentracijskog logora
Vidi originalni članak

Zlatko Hasanbegović komentirao je u telefonskom razgovoru za N1 postavljanje ploče s natpisom "Za dom spremni" u Jasenovcu.

- Gledajte, pitanje tog postavljanja ima poseban kontekst vezan za grb HOS-a. To je službeni grb udruge, koja je registirana u Registru udruga, tako da je je to pitanje odnosa prema grbu HOS-a koji nije zabranjanjen - rekao je Hasanbegović.

Upitan nije li problematično što je pozdrav istaknut u Jasenovcu, Hasanbegović je rekao:

- Ne, ne, to je u gradu Jasenovcu, nije u blizini koncentracijskog logora. Bi li bio problem da je grb HOS-a postavljen u Gradu Zagebu, načelno sad govorim, a postavljen je u Kustošiji. Je li problem da on bude u Krapini?  - odgovorio je je Hasanbegović protupitanjem i dodao:

- Jasenovac je grad. Nema mjesta u RH gdje u blizini ne možete pronaći stratište, a treba razlučiti je li problematično što je to postavljeno u Jasenovac. To je spomen obilježje za poginule ljude, navedenih imenom i prezimenom, sličan spomenik imate i u Zagrebu, je li i to tad bio problem? Pozdrav je sastavni dio grba te postrojbe, koji je u registru udruga legalizran. Dakle, to je pitanje za javnu raspravu - kazao je Hasanbegović.

Idi na 24sata

Komentari 444

  • mihaella 08.12.2016.

    Kakve to veze ima? U istoj je državi, ako je ovo uopće država? Mora se to jednom za svagda riješiti, a ne od slučja do slučaja, prema potrebi i simpatijama.

  • Šumar66 08.12.2016.

    bliži je spomenik stratištu onaj u Borovom selu samo napred hasane nedaj se omesti

  • 08.12.2016.

    http://hr.n1info.com/a166675/Vijesti/Europski-sud-odlucio-Crvenu-zvijezdu-ne-moze-se-zabraniti.html

Komentiraj...
Vidi sve komentare