To je to što me zanima!

Spomenik djeci poginuloj u ratu: "Prekinuto djetinjstvo"

Spomenik će biti podignut u jednom od najljepših parkova u Slavonskom Brodu pored rijeke Save, njegova realizacija očekuje se do kraja listopada ove godine
Vidi originalni članak

Likovnom salonu Becić u Slavonskom Brodu u ponedjeljak navečer predstavljeno je 39 urbanističko-arhitektonskih rješenja pristiglih na natječaj za izradu budućeg spomenika svoj djeci poginuloj u Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata. Ocjenjivački žiri odlučio se za zajednički autorski rad Petra Dolića i Petre Tončić Lipovšćak pod nazivom "Prekinuto djetinjstvo". 

Spomenik će biti podignut u jednom od najljepših parkova u Slavonskom Brodu pored rijeke Save, njegova realizacija očekuje se do kraja listopada ove godine. 

- Prvonagrađeni rad predstavlja slagalicu s prazninama koje simbolično prikazuju nedovršenu dječju igru i prekinute dječje živote za vrijeme Domovinskog rata. Ovo spomen-obilježje u Slavonskom Brodu bit će spomenik za svih 402 poginula mališana u Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata, od kojih najviše, njih 28, u Slavonskom Brodu na dječjim igralištima, parkovima i u svojim domovima prilikom neprijateljskog granatiranja. Spomenik će biti izrađen od legure silumina - izjavio je uime pobjedničkog dvojca Petar Dolić.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mmaric37 27.04.2015.

    ja neznam koji je ovim adminima.. nemozete sakriti cinjenicu da su clanovi vlade i pojedini politicari bili na strani agresorske vojske .. zbog kojih su ta nesretna djeca i poginula

  • mmaric37 27.04.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare