To je to što me zanima!

Sporno stjecanje nekretnina: Uskok istražuje Kujundžića...

Pokrenuli su i izvide nad ugovorima KB Dubrava s dobavljačima iz vremena dok je Kujundžić bio ravnatelj. Istražiteljima je sporna kuća na Markuševcu u kojoj živi obitelj Kujundžić
Vidi originalni članak

Državno odvjetništvo, Uskok i policija pokrenuli su izvide vezane za bivšeg ministra Milana Kujundžića te za KB Dubrava u kojoj je dva puta bio ravnatelj, piše Jutarnji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Navodno su izvidi započeli zbog načina stjecanja nekoliko nekretnina i to nakon medijskih napisa o Kujundžićevoj imovinskoj kartici. Navodno je najviše pozornosti istražiteljima zaokupirala kuća na Markuševcu u kojoj žive supružnici Kujundžić.

Naime, Kujundžići su tu kuću kupili od tvrtke Zidni vrt, a koja je bila u vlasništvu Kujundžićeve supruge Tatjane. Time se, piše Jutarnji, aktualizirala priča o toj tvrdi i navodima iz 2008. godine kad je KB Dubrava, dok je Kujundžić bio ravnatelj, imala ugovore sa zastupnikom tvrtke Olympus Nevenom Mrkšom.

NABAVLJALI OPREMU ZA BOLNICE Ministarstvo isplatilo 4,7 mil. kuna partneru Kujundžićevih

Naime, obitelj Mrkša bila je tada u susjedstvu obitelji Kujundžić, a Kujundžićeva i Mrkšina supruga u to vrijeme su i poslovno surađivale, upravo u biznisu s nekretninama. U to vrijeme govorilo se i kako Kujundžić kao ravnatelj bolnice upravo zbog tih prijateljsko-poslovnih odnosa daje milijunske ugovore Olympusu, piše Jutarnji.

U SRIJEDU NOVI MINISTAR Plenki je razriješio Kujundžića: 'Ne želim da opterećuje Vladu'

Tvrtka Zidni vrt više ne postoji, a Mrkša više nije zastupnik tvrtke Olympus. Međutim, poveznica između Kujundžića i Mrkše još postoji te ju istražitelji provjeravaju. Mrkša je 2016. osnovao tvrtku Smart Medical, samo dva mjeseca nakon što je Kujundžić započeo ministarski mandat. Mediji su otkrili kako je tijekom 2018. i 2019. iz proračuna Ministarstva zdravstva toj tvrtki isplaćeno 4,7 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Counter64 21.04.2020.

    Prvo ga stavite u zatvor,potom mu oduzmite svu imovinu,materijalna sredstva onemogucite,pa onda radite izvide do sudnjeg dana...netko tko gladan provali u trgovinu,njegove izvide budu brzo gotove,ovakovi clanci,o tim lopuzama sve visr iritiraju ovaj narod,jer oni samim svojim pristupom i nastupom se sprdaju s hrvatskim sudstvom i vlascu...

  • spaner 19.02.2020.

    Za slijedeće parlamentarne izbore ukinuti imunitet zastupnicima.Vjerujem da budemo uvozili radnu snagu za popunu kandidacijskih lista.

  • 19.02.2020.

    Zlo mi je od ovog lopovluka i kriminala u HRu i to od akademski obrazovanih građana

Komentiraj...
Vidi sve komentare