News

Komentari 471

Plenki je razriješio Kujundžića: 'Ne želim da opterećuje Vladu'

Plenki je razriješio Kujundžića: 'Ne želim da opterećuje Vladu'

Milan Kujundžić više nije ministar zdravstva. Kako javljaju iz Vlade, u utorak ujutro s te dužnosti ga je smijenio premijer Andrej Plenković koji je poručio da će u srijedu predložiti novog ministra

Premijer Andrej Plenković razriješio je ministra zdravstva Milana Kujundžića dužnosti, potvrdio je glasnogovornik Vlade. Premijer bi trebao dati izjavu nakon konferencije Energetika 2020. "Green New Deal za Hrvatsku". 

POGLEDAJTE IZJAVU PLENKOVIĆA: 

- Htio bih izraziti sućut časnicima HV-a i njihovim obiteljima povodom velike tragedije. To je veliki gubitak za vojsku i zrakoplovstvo - rekao je Plenković nakon konferencije. 

- Što se tiče drugih tema, danas sam razriješio Kujundžića s dužnosti ministra zdravstva. Obavili smo razgovor jučer. Ministarstvo zdravstva je bitno. Obrana od korona virusa je jako bitna tema. Ministar Kujundžić je bio fokusiran na objašnjavanje tema koje se tiču njega i zato sam ga razriješio. On će se vratiti u Sabor, imat će prigodu objasniti sve detalje koji se odnose na imovinu, a ja ću nakon konzultacija predložiti sutra novog ministra - rekao je Plenković. 

Na pitanje što je bilo presudno, Plenković je rekao da je to bila njegova odluka. 

- Bitno je da Vlada normalno radi svoj posao - poručio je. 

- Ne želim na bilo koji način opterećivati rad Vlade i moje vrijeme s onim što su teme cijele ove priče - objasnio je.

Za sad premijer nije otkrio koga će postaviti na mjesto novog ministra te da bi se trebala uvesti sigurnosna provjera ministara kako se više ne bi događale ove situacije s imovinskim karticama. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Milan Kujundžić u ponedjeljak je svoj mandat stavio na raspolaganje zbog afere s nekretninama. 

Kujundžić je na novinarskoj konferenciji tvrdio da je "šlampavo ispunio imovinsku karticu" i poručio Andreju Plenkoviću da donese svoju odluku na temelju činjenica, a ne medijskog linča. Na konferenciju je doveo i svojeg odvjetnika Janka Grlića koji je pobrojao sve nekretnine koje imaju sad već bivši ministar i njegova supruga. 

U ponedjeljak navečer je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno gostovao dr. Vili Beroš, pomoćnih ministra koji je je rekao da ima "dobre kompetencije za tu poziciju". Kako neslužbeno doznajemo, Vili Beroš postao je novi ministar zdravstva nakon smjene Kujundžića. 

Najčitaniji članci