To je to što me zanima!

S&P's: Hrvatski dug će rasti, nedostaju strukturne reforme

Ističu da hrvatske institucije dosad nisu učinkovito odgovorile na ekonomske izazove, a zbog izbora bilo kakve kratkoročne reforme su malo vjerojatne
Vidi originalni članak

Agencija Standard & Poor's u petak je dugoročni kreditni rejting Hrvatske potvrdila na 'BB' i kratkoročni na 'B'. Istovremeno, smanjila je izglede kreditnog rejtinga sa 'stabilnih' na 'negativne' zbog rasta javnog duga i nedostatka reformi.

- Smanjenje izgleda odražava stajalište da će hrvatski opći dug države nastaviti rasti na više od 90 posto BDP-a u 2016. - navela je agencija. 

Njezini analitičari ističu da hrvatske institucije dosad nisu učinkovito odgovorile na ekonomske izazove, a zbog nadolazećih parlamentarnih izbora bilo kakve kratkoročne reforme su malo vjerojatne. Poručuju da bi se nova vlada trebala fokusirati na strukturne reforme kako bi povećala konkurentnost gospodarstva, prenosi Bloomberg

Idi na 24sata

Komentari 131

  • ona_koja_zna 20.07.2015.

    Sve su to rezultati (NE)rada Vlade Zorana Milanovića!

  • ona_koja_zna 20.07.2015.

    Hvala ti nesposobna Kukuriku Vlado! Veliko ti hvala!

  • bajica1009 19.07.2015.

    Toliki minus na računu od predhodne vlade elementarne nepogode ni najbolja vlada u povjesti ove zemlje ne može za tri godine izvesti na pravi put.

Komentiraj...
Vidi sve komentare