To je to što me zanima!

Sramotan čin dva policajca: U vreću su trpali ukradeni novac

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Porečki policajci Zdravko M. (38) i mlađi kolega Ivan S. (24) ukrali su nešto više od stotinu tisuća kuna. Nakon što su ih kolege uhitile, pretražili su im aute, obiteljsku kuću i podstanarski stan u kojima žive
Vidi originalni članak

U istarskoj policiji kažu da se policajce sumnjiči da su 9. listopada ove godine oko 5.10 sati, u naselju Gedići kraj Nove Vasi, tijekom osiguravanja mjesta eksplozije bankomata, iskoristili odsutnost drugih policajca i ukrali više desetaka tisuća kuna. Naime, oko 3.45 sati razbojnici su plinom provalili u bankomat instaliran u trgovini u Taru te ukrali neutvrđenu količinu novca. Bježeći od policije jedan lopov je pao s motora, a drugi pobjegao u grmlje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Prilikom bijega odbacili su dio novca, a dok su drugi policajci tragali za lopovima, dvojica osumnjičenih policajaca su protupravno prisvojili dio odbačenog novca - kažu u istarskoj policiji. Odbačeni novac se, kako doznajemo, nalazio u improviziranoj vreći napravljenoj od najobičnije plahte, a zapravo je vlasništvo Addiko banke, iz čijeg bankomata je ukraden.

Ako se uhićenim policajcima dokaže krivnja, prijeti im kazna zatvora u trajanju od najmanje jedne do osam godina. Načelnik PU istarske Alen Klabot donio je rješenja kojima dvojicu osumnjičenih policajaca udaljava iz službe, a protiv njih je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto posebno izvješće te su jučer ujutro privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

LOPOVU ISPALA VREĆA S PLIJENOM Porečki policajci koji su ukrali novac suspendirani i u pritvoru

Što je nagnalo dvojicu policajaca na sramotan čin, i to još tijekom radnog vremena u policijskoj odori te gdje je novac završio, pokazat će nastavak istrage. Je li mogući “okidač” za ovakva nedjela od strane jednog od uhićenih policajaca i skroman život u podstanarskom stanu, daleko od roditeljskog doma, do kojeg ne uspijeva doći traženjem premještaja, ostaje pod upitnikom.

Inače, ove godine u rujnu je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potpisao sporazume o sufinanciranju troškova stanovanja policajaca u Poreču, Umagu, Puli i Medulinu, vrijedne 1,27 mil. kuna, te sporazum o sufinanciranju uređenja i prenamjene objekta u Rovinju za stanovanje policajaca. Naime, u tim je područjima zbog razvijenog turizma i drugih poslovnih mogućnosti slabiji interes za zanimanje policajca među stanovništvom te su u te krajeve upućivani policajci iz drugih dijelova Hrvatske, najviše iz Slavonije. Iz Sindikata policijskih službenika kažu nam da su upoznati s tim problemom u istarskoj policiji.

- Ne opravdavam takve postupke policajaca koji kradu. Upoznati smo s deficitom policajaca u Istri, a već smo nekoliko puta pisali ministru o tom problemu. Ove godine se nešto promijenilo, ali treba još raditi po tom pitanju - rekao je Mario Puškarić, predsjednik sindikata.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • dektiva3 22.12.2018.

    Po toj logici Sanader bi trebao dobit 300 godina zatvora...samo za jedno djelo !

  • dektiva3 22.12.2018.

    Ne treba se čudit,danas policajac s dvoje djece i ženom koja nema posao je socijalni slučaj,a od njega se traži profesionalnost i požrtvovnost za pet tisuća kn plaće,kad dijete zavapi za nečim...neka odgovori Božinović takav bistar zašto...

  • nori 🖖 22.12.2018.

    Ne mogu vjerovati!

Komentiraj...
Vidi sve komentare