To je to što me zanima!

Srbi bijesni zbog Erdoganove izjave da je Kosovo Turska

Ministar za Kosovo Aleksandar Vulin je prosvjednike zamolio za malo strpljenja jer je u tijeku sjednica vlade na kojoj se razgovara o nedavnoj izjavi turskog premijera
Vidi originalni članak

Oko tisuću Srba s Kosova koji su autobusima došli u Beograd, prosvjeduju od 13.30 sati ispred zgrade srpske vlade i traže da im se obrati prvi dopredsjednik vlade Aleksandar Vučić, javljaju beogradski mediji. Uz mahanje brojnim srpskim zastavama, skandiraju imena Aleksandra Vučića i ministra za Kosovo koji pod prijetnjom uhićenjem ne smije na Kosovo, Aleksandra Vulina koji se kratko obratio prosvjednicima.

Jedan od prosvjednika je Tanjugu rekao da prosvjeduju zbog odluka Prištine da zabrani srpskim dužnosnicima dolazak na Kosovo, ali i zbog izjave turskog premijera Tayyipa Erdogana da je "Kosovo Turska" te zbog nedolaska Vučića i Vulina na Kosovo prije dva dana. Vulin je rekao kako razumije ogorčenost kosovskih Srba kada turski primjer kaže kako je "Kosovo Turska".

- U isto vrijeme kada srpskim dužnosnicima ne dozvoljavaju da dođu na Kosovo dolazi turski premijer i sudjeluje na izborima na Kosovu - gnjevno će Vulin. 

Odgovarajući na skandiranje prvom potpredsjedniku vlade Aleksandru Vučiću, Vulin je okupljene zamolio za malo strpljenja jer je u tijeku sjednica vlade na kojoj se razgovara o izjavi turskog premijera da je "Kosovo Turska".

Prema izjavi prosvjednika, u Beograd ih je došlo oko 2000 i oni ne žele da ih itko iz vlade primi, već žele da im se obrate ispred vladine zgrade.

Idi na 24sata

Komentari 144

  • ivanHV 02.11.2013.

    Kosovo nije tursko ,ali bogami nije ni srpsko.

  • 26.10.2013.

    Saraceni ne miruju....

  • Neutralna85 26.10.2013.

    Citajte malo istoriju(povjest) Kosovo je od kad ikad bilo SRPSKO.....nemojte odma minuse prvo guglajte malo!!!!I verujte mi da nebi trebali da se radujete muslimanima jer ste vi sledeci....to je narod koji nikoga ne voli dok recimo dosta Srba ima kontakt i druzi se sa Hrvatima samo pojedinci pale vatru i dizu tenziju sa tim nacionalizmom (manje vise oni koji nisu ni bili rodjeni za vreme rata) !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare