To je to što me zanima!

Srbi masovno vlakovima stižu na miting u Beograd

Na poziv vlade Srbije u Beogradu će se u četvrtak u 17 sati održati veliki prosvjedni skup protiv jednostranog proglašenja neovisnosti Kosova
Vidi originalni članak

Okupljenima će obratiti predsjednik vlade Vojislav Koštunica. Boris Tadić je u službenom posjetu Rumunjskoj, pa neće biti na prosvjedu. Iz Vlade Srbije najavljuju i obraćanje radikala Tomislava Nikolića u ime parlamentarnih stranaka Srbije, a iz Vlade Republike Srpske govorit će Milorad Dodik. Okupljenima bi se trebao obratiti i režiser Emir Kusturica, a očekuje se i da će se telefonom javiti tenisač Novak Đoković. Željeznice Srbije su uvele izvanredne vlakove između Beograda - Niša i Novog Sada, a prijevoz je besplatan. Besplatno je i parkiranje po gradu i javnim garažama, a škole su zatvorene te je proglašen neradni dan.

23.000 LJUDI KRENULO PREMA BEOGRADU
Prema podacima koje je objavila Televizija B92, prema Beogradu krenulo je oko 500 autobusa s oko 23 tisuće ljudi. Prosvjed će početi državnom himnom "Bože pravde", a kraj će označiti zbor koji će otpjevati "Vostani Serbije", pjesmu vezanu za nacionalni preporod Srbije s kraja 18. stoljeća, čime će biti označen početak prosvjedne šetnje do hrama sv. Save, a sve će prenositi državna Radio-televizija Srbije i FOX Televizija.
Generalni sekretar SRS-a Alerksandar Vučić rekao je da će skup biti možda najveći u povijesti Srbije, i pozvao sve simpatizere i članove te stranke, kao i sve građane, da dođu na miting.
On, takođe, ističe da je u interesu Srbije da skup prođe bez incidenata. Poslije mitinga krenut će u crkvu Sv. Save gdje će nadbiskup predvoditi misu za 'spas Srba na Kosovu i Metohiji'.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • kameni 21.02.2008.

    de neka krene i ovo ostalo srba iz hrvatske na miting brate da ih se rješimo i zatvorimo granice.

  • Vittela 21.02.2008.

    Ovo ce biti vise politicki miting nego li narodni. I zakaj se Tadic ne obrati ljudima kao predsjednik, a ne doticni u Rumunjskoj. Koliko su novaca samo potrosili na taj miting, bolje da su pomogli onom svom narodu tamo u Kosovu sta su ostali, a ne ovakvim sakupljanjima nece nikom pomoci. Pokazali su nezadovoljstvo to znamo svi i bez ovakvih skupova. Mada dosta srba ovo niti ne podrzavaju. Ostat ce kod kuca pametni ljudi. Zna se da ce huligana, djece, studenata biti najvise.

  • Kakma 21.02.2008.

    Milijun Srba,na srbski nacin.Zapravo 200.000-300.000 prije ce odgovarati istini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare