To je to što me zanima!

Srbi na Kosovu ne propuštaju vozila KFOR-a te ih kamenuju

Zapovjedništvo Kfora priopćilo je da su sinoć Srbi u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice gdje su u većini, kamenovali dva vozila Kfora, ali da nije bilo ozlijeđenih
Vidi originalni članak

Zapovjednik KFOR-a Erhard Drews pokušao je u ponedjeljak oko podne u konvoju u kojem je bilo i vozilo Eulexa, proći kroz selo Zupče prema graničnom prijelazu Brnjak, ali se morao vratiti jer Srbi na barikadi nisu dozvolili prolaz Eulexovom vojnom terencu, javljaju mediji u Srbiji.

S generalom Drewsom bio je zamjenik šefa Eulexa Andy Sparkes, bivši britanski veleposlanik u Prištini, a stigli su u pratnji nekoliko jeepova Kfora i jednim Eulexovim, a Srbi su, kako već nekoliko dana najavljuju, spremni propuštati vozila Kfora, ali ne i Eulexa jer oni, tvrde Srbi, prevoze kosovske službenike na graničnim prijelazima prema Srbiji.

To je bio i povod postavljanju barikada jer Srbi ne žele dozvoliti bilo kakvo prometovanje koje je u sklopu uspostave prištinskih institucija na sjeveru Kosova.

Drews je oko petnaestak minuta razgovarao s predstavnikom općine Zubin Potok Srđanom Đurovićem kako bi uvjerio okupljene na barikadama da osim Kfora slobodu kretanja omoguće i osoblju Eulexa. Đurović je rekao da Eulexovo vozilo nisu mogli propustiti prije nego se ta misija "ogradi od kosovskih institucija i djeluje neutralno" te dodao kako i Srbi žele slobodan promet i za Eulex "ali bez nazočnosti predstavnika prištinskih institucija na sjeveru Kosova".

Zapovjedništvo Kfora priopćilo je da su sinoć Srbi u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice gdje su u većini, kamenovali dva vozila Kfora, ali u izgredu nitko nije ozlijeđen.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • sestro 01.11.2011.

    ne kužim o čemu esari priča..pa srbi imaju srbiju vojvodinu pola bih nešto ušićare od kosova..veliki utjecaj u crnoj gori hrvatskoj...a što mi imamo?..samo kiflu u kojoj će opančari uskoro zavladati..

  • sestro 01.11.2011.

    naravno da su hrvate po hercegovini tukli upadali u kuće i sl..jer hrvati nisu jedinstveni kao srbi i ne rade barikade...a nemaju niti jedinstvenu političku vlast kao srbi koja bi ih podržala stala iza njih..možemo mi pričati što god želimo ali srbi su legende..ne popuštaju nikomu..imaju ponos stav(mi smi kompleksaši)..

  • Totto_1 01.11.2011.

    Mislim da bi ih trebao za početak nisko nadletjeti neki F16.

Komentiraj...
Vidi sve komentare