To je to što me zanima!

Srbija: Boris Tadić podnijet će ostavku zbog datuma izbora?

Srbijanski predsjednik ponovno će se kandidirati za predsjednika, a jedino je upitno hoće li podnijeti ostavku kako bi se predsjednički izbori održali kad i parlamentarni
Vidi originalni članak

Srbijanski predsjednik Boris Tadić ponovno će se kandidirati za predsjednika, a jedino otvoreno pitanje ostaje hoće li, unatoč želji da i dalje ostane prvi čovjek Srbije, podnijeti ostavku kako bi se predsjednički izbori održali istovremeno s lokalnim i parlamentarnim izborima. 

Na to pitanje odgovor će se znati do kraja ovog tjedna, a ako se odluči za podnošenje ostavke morat će to učiniti najkasnije do subote. 

Čini se, ipak, kako je Tadić tu odluku donio samo još o njoj nije izvijestio srbijansku javnost, a prema informacijama koje prenosi Alo! izbori će se sigurno održati 6. svibnja. 

Ako je istina Srbiju će mjesec dana voditi predsjednica Narodne skupštine Slavica Đukić Dejanović koja predsjedničke izbore mora raspisati najkasnije mjesec dana nakon ostavke predsjednika, odnosno najranije mjeseca dana ranije. 

U predsjedničkoj utrci Tadić će se suočiti s Tomislavom Nikolićem iz SNS-a, Ivicom Dačićem iz SPS-a i Milan Panić, nekadašnji predsjednik vlade SR Jugoslavije, iz URS-a. Ako niti jedan od kandidata ne osvoji više od 50 posto glasova drugi krug predsjedničkih izbora trebao bi se održati najkasnije dva tjedna nakon prvog izbornog kruga, odnosno u slučaju da izbori budu 6. svibnja, drugi krug predsjedničkih izbora održat će se 20. svibnja.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Ilirac 02.04.2012.

    Nas na neovisnom Kosovu ne zanimaju izbori u Srbiji,,,što se nas tice tamo može pobijediti i neofashisti ili demokrati,isto ce im biti,Kosovo su zauvijek izgubili a uskoro ce i Vojvodinu i Sandžak:))

  • ping-pong 02.04.2012.

    Ne daj se Srbijo, izdrži još malo! Još koji godinu, pa će El loco, čika Spaso i maverick postati punoljetni!

  • jiu_jitsu 02.04.2012.

    Da i? Danas je lijepo vrijeme, mogao bio đir na kavu negdje uz more.

Komentiraj...
Vidi sve komentare