To je to što me zanima!

Srbija mora isplatiti odštetu jer mu je JNA 1993. oduzela auto

Bačiću je 1993. godine kapetan Milorad Grubač oduzeo stvari zbog sumnje da je dezerter i hrvatski špijun. Uhitili su ga zbog pokušaja spašavanja ranjenog susjeda
Vidi originalni članak

Bivši djelatnik MORH-a, Ivica Bačić, prvi je Hrvat koje je dobio pravomoćnu presudu prizivnog suda u Beogradu. Ministarstvo obrane Republike Srbije mora mu nadoknaditi štetu zbog oduzimanja njegova auta, ručne radiostanice, putovnice i kožnate torbe s osobnim stvarima. Bačiću je 1993. godine kapetan Milorad Grubač u Kninu oduzeo stvari zbog sumnje da je dezerter i hrvatski špijun. Uhitili su ga zbog pokušaja spašavanja ranjenog susjeda nakon što su njegovu kuću pogodili granatom, a pripadnici JNA su ga zarobili te je u zatvoru proveo mjesec dana, piše Večernji list

Bačić još ne zna koliku će visinu naknade dobiti. Kaže kako mu je bitna svaka kuna, ali mu je najbitnija moralna zadovoljština. Zaključio je kako je pobijedila istina i dalmatinski dišpet.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • user_68632 20.12.2010.

    Pošteno.

  • kristov 20.12.2010.

    da se sudilo u Hrvatskoj, vjerojatno bi izgubio spor, a mogao bi biti i uhićen, radi počinjenih djela, spašavanja života... ništa drugo nisu niti branitelji radili, do li spašavali živote sebe, obitelji, doma i domovine. Danas leže po zatvorima. Ako Srbija mora platiti odštetu, onda je bila u ratu, analogno tome, bila agresor, pa neka plati i drugu ratnu štetu koju su učinili. Hrvati će platiti svu štetu koju su učinili na njihovu teritoriju.

  • Tsubasa Ozora 20.12.2010.

    pravda je spora ali dosljedna.. @www.com.hr.. evo prošlo je 2 i pol sata a samo smo nas dvojica komentirali.. slaba ti je prognoza..=)

Komentiraj...
Vidi sve komentare