To je to što me zanima!

'Srbija na dobrom europskom putu, to je dobro i za Hrvatsku'

Način na koji su hrvatski zastupnici iz skupine Europske pučke stranke pokušali blokirati Srbiju nije spretno odabran, smatra zastupnik IDS-a u Europarlamentu
Vidi originalni članak

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić iznimno je zadovoljan što je Odbor za vanjsku politiku prihvatio njegove amandmane kojima se zemlje članice EU pozivaju da podrže ulazak Crne Gore i Makedonije u NATO iz razloga "opće sigurnosti i borbi protiv terorizma".

Komentirajući raspravu na Odboru o izvješću o napretku Srbije Jakovčić je naglasio da način na koji su hrvatski zastupnici iz skupine Europske pučke stranke pokušali blokirati Srbiju nije spretno odabran.

- Pozdravljam napredak svih zemalja zapadnog Balkana. Mislim da je to osobito važno za Srbiju koja je na dobrom europskom putu. To je dobro i za sve njezine susjede, a pogotovo za Hrvatsku. Sigurna i ekonomski stabilna Srbija znači stabilnost zapadnog Balkana i jamči zajedničku borbu protiv terorizma te njezin doprinos zajedničkoj sigurnosnoj politici EU. Ono što su kolege eurozastupnici iz HDZ-a činili zadnjih dana (u raspravi o izvješću o napretku Srbije, op.a.) bilo je ipak nespretno. No uvjeren sam da će postignuti kompromis dati rezultate jer se ne može jedna kandidatska zemlja blokirati na takav način - rekao je Jakovčić. 

Idi na 24sata

Komentari 53

  • ladno al standard 25.02.2015.

    srbija ne zeli u EU ali ko pita gradjane,a vucica i ostale zanimaju samo pristupni fondovi

  • centarfor 25.02.2015.

    Odluka Euro parlamenta da ne prihvati zahtjev pućana je besmislena. Kako oni misle da će Srbija u Europu uz takve stavove. Zar ne znaju da sve članice moraju dati suglasnost na nečiji pristup a još više da u svim članicama to mora proći i na referendumu. Taj u Hrvatskoj neće proći.

  • 25.02.2015.

    Ocete te vi odgovarati za nestale Srbe?? Gde su nasi najmiliji? Gde je sve sta je pokradeno iz Knina i zapadne slavonie gde je sve od ljudi koji su otisli odozdo?? Pouzimali ste im i kuce i zemlju i Dan danas se bore da im se vrati. Sta je vase vece od naseg?? E pa nemoze tako. Vas se nista nepita vi ste obican pijuncic u svemu!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare