To je to što me zanima!

Srbija planira vratiti obavezni vojni rok: Interes opada, ide li stvarno 'Rado Srbin u vojnike'?

Izgleda da profesionalizacija vojske Srbije nije uspjela i sada se ide na neku vrstu njezine 'amaterizacije'...
Vidi originalni članak

Javnost u Srbiji sigurno nije očekivala da će Nova 2024. godina započeti inicijativom Generalštaba Vojske Srbije (Glavnog stožera) za ponovnim uvođenjem obveze služenja vojnog roka. Ministarstvo obrane Republike Srbije je to prihvatilo, ali je dalo ograničenje da ne može trajati dulje od četiri mjeseca.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • mmmmmmm7777777 09.01.2024.

    Treba ih obuciti da bar znaju bjezati junacki . Neidu im jedino nekakve cinjenice na ruku npr. IMT tvornica je zatvorena jel ?

  • Zagy91 09.01.2024.

    Takva vojska je skupa i neefikasna…možda se može uvesti obvezno služenje od 8 tjedana za dečke i cure gdje će se proći osnovna obuka kako bi ih se upoznalo sa lancem zapovijedanja , osnovnim naoružanjem, održavanjem i pucanjem te fizičkoj spremnosti, ali priie svega organizacijom logistike u slučaju velikih katastrofa i načina preživljavanja u posebnim uvijetima..inače oslanjati se na borbenu spremnost mladih ljudi koji su na prisili unovačeni je kontraproduktivno za smisleniju obranu…nitko ne može zamjeniti dobro utrenirane profesionalce i u njihovu spremnost treba ulagati

Komentiraj...
Vidi sve komentare