To je to što me zanima!

Srbija: Uhitili četiri pripadnika Crvenih beretki zbog pobune

Sumnjiče ih za sudjelovanje u organiziranju pobune u studenom 2001. godine koja je bila uvod za ubojstvo premijera Zorana Đinđića, kao i Milorada Ulemeka Legiju
Vidi originalni članak

Srpska policija uhitila je u utorak četvoricu bivših pripadnika Jedinice za specijalne operacije Resora državne sigurnosti MUP-a Srbije, odnosno Crvenih beretki, javlja srpski Blic. Sumnjiče ih za sudjelovanje u organiziranju pobune u studenom 2001. godine koja je bila uvod za ubojstvo premijera Zorana Đinđića. U studenom su otkazali poslušnost i izašli na ulice zbog uhićenja blizanaca Banović koji su optuženi u Haagu. Zahtijevali su hitno donošenje Zakona o suradnji Srbije s Haagom te ostavku ministra policije što je Đinđić odbio.

Istragom će biti obuhvaćen i jedan bjegunac te Milorad Ulemek Legija, Duško Maričić Gumar i Zvezdan Jovanović Zmija za koje se sumnja da su predvodili pobunu. Ulemek je bio zapovjednik JSO do lipnja 2001. no navodno je i kasnije odlučivao o svemu. Inače, Ulemek je pravomoćno osuđen kao organizator Đinđićevog ubojstva, a Jovanović kao izvršitelj. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ping-pong 21.09.2011.

    Predstava za Europu! Cijela "Jedinica " su egzekutori srpskih političara i tajnih službi!!

  • ronaldo789 21.09.2011.

    srbi se boje crveni beretki haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare