To je to što me zanima!

Srbija mu plaća 22.000 eura jer mu je JNA oduzela auto 1991.

Ivica Bačić iz Splita odštetu je dobio nakon deset godina suđenja za auto koji mu je JNA otela još 1991. godine. Bačić je 1991. zbog sumnji da je špijun strpan u zatvor
Vidi originalni članak

Ivica Bačić iz Splita uspio je nakon deset godina suđenja dobiti odštetu za Renault 19 koji mu je još 1991. oduzela JNA. Ne želi govoriti o iznosu odštete, no srbijanski mediji spominju iznos od 22.000 eura.

Bačić je još zadovoljniji činjenicom da je beogradski prizivni sud proglasio Srbiju pravnim sljedbenikom Jugoslavije i JNA u građanskim sporovima.

- To je najbitniji moment, jer otvara mogućnost svim Hrvatima kojima je JNA oduzela imovinu - kaže Ivica. U listopadu 1991. su ga, kao pripadnika ZNG-a, strpali u kninski zatvor pod sumnjom da je špijun. Oduzeli su mu auto i ostale stvari i za to mu izdali potvrdu. Pustili su ga nakon mjesec dana. Sačuvao je potvrdu i 1994. krenuo u pravnu bitku. Tada Hrvatska i Jugoslavija nisu imale diplomatske odnose, ali je prije 10 godina pokrenuo tužbu u Beogradu.

- Sve vrijeme me gonio dišpet i princip da su ukrali nešto moje što mi trebaju vratiti - kaže Ivica. Pronašao je Milorada Grubača, oficira JNA, koji je na sudu svjedočio da je potpisao potvrdu o oduzimanju auta u ime JNA. To je presudilo.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • piva007 21.09.2012.

    Svaka čast gospodinu na upornosti...

  • gaggenau 21.09.2012.

    jna mu placa 22.000€ dali je mozda bilo koga interesiralo za ubijenog Tibora 1983 g u Sibeniku pretucen pendrekom od policajca bio je samo turista sa zenom i 3godisnjom cerkicom nisu dobili ni onda dinara odstete manipulirani su bili odvjetniki policajac je dobio pet godina zatvora a obitelj se nakon toliko godina nije oporavila ni psihicki ni fizicki ,gdje je njihova odsteta

  • 21.09.2012.

    Više se ništa ne piše o odšteti koju bi agresor kao država trebao isplatiti Hrvatskoj za ratnu štetu. Opet zaboravljamo, zemlja kolektivne amnezije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare