To je to što me zanima!

Srbijanski ministar obrane: Nećemo rat zbog Kosova

Srbija se ne sprema za novi rat i neće ratovati pa čak ni kada je u pitanju Kosovo, izjavio je srbijanski ministar obrane Dragan Šutanovac
Vidi originalni članak

- Dok sam ja ministar, a Tadić predsjednik, vojsku slati nećemo -  izjavio je Šutanovac.
Istaknuo je kako je i sam srbijanski premijer Vojislav Koštunica duboko svjestan da takvo što nije moguće, unatoč nekim njegovim izjavama koje su različito tumačene.
- U više navrata kazao sam da ne mislim kako se vojskom može riješiti kosovski problem. I gdje god smo probleme na području bivše Jugoslavije rješavali vojskom, napravili smo veći problem -  kazao je Šutanovac koji se zauzeo za tješnje odnose njegove zemlje s NATO-om te je osudio "neprincipijelna reagiranja" prema Savezu koji je optuživan kao glavni zagovornik jednostranog proglašenja neovisnosti Kosova.
"Moram kazati kako u parlamentu Srbije ne postoji volja da zemlja ide dalje k ulasku u NATO", kazao je Šutanovac i dodao kako je u takvim okolnostima program "Partnerstvo za mir" dobar okvir za suradnju.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • sined 09.01.2008.

    kaj postoji netko pametan u srbiji, al ipak mislim da je to samo pricam ti pricu

  • DJEVICA 09.01.2008.

    A gdje bi oni uzeli vojsku? Oni mogu poslati hrpu ološa, krimnalaca i nepismenih divljaka da haraju po tuđim ognjištima. To što srpski političari izjavljuju treba čitati između redova. I Milošević potpisivao primirja za vrijeme domovinskog rata pa smo tek onda morali bježati u skloništa mi koji smo imali više sreće, a oni sa manje sreće ostali su invalidi ili su pod zemljom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare