To je to što me zanima!

Srce mu stalo dok je čekao pomoć na hodniku bolnice

Josipu Živkoviću srce je prestalo kucati oko 22 sata, dok je čekao da ga prebace na Interni odjel. Ravnateljstvo bolnice najavilo je istragu slučaja
Vidi originalni članak

Josip Živković preminuo je prošli četvrtak na nosilima u hodniku sisačke Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić”. Starcu je naglo pozlilo pa je unuka oko 19 sati pozvala Hitnu pomoć. Više od 20 minuta čekali su nosače da ga odvedu na rendgen koji je bio u kvaru i vađenje krvi. Samog i prestrašenog Josipa unuka je pokrila plahtom jer druge posteljine u bolnici nije bilo. Srce mu je prestalo kucati oko 22 sata, dok je čekao da ga nosači prebace na Interni odjel. Ravnateljstvo bolnice najavilo je istragu slučaja.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • bunjevac 28.08.2008.

    u srpnju prošle godine nakon što mi u hitnoj službi u sisku doktorica nije prepoznala simptome infarkta jer me nije niti pogledala, pred internom bolnicom u sisku automobil kojim su me dovezli nije mogao pristupiti zgradi zbog popravaka na cesti. oko pola sata smo čekali nosača koji je kad je došao bio uzrujan jer me nije mogao sam, već u nesvijesnom stanju prenesti do odjela. svakako život zahvaljujem osobi koja me je dovezla do bolnice i zajedno s nosačem prenijela u intenzivnu njegu. Minorna situacija kao radovi na cesti u krugu bolnice svakako mi ga je mogla oduzeti život, da ne spominjem indolentnost liječnice hitne službe.

  • piria 28.08.2008.

    Nažalost mogu samo reći da je ovaj slučaj sigurno istina, jer ja sam to isto osjetila u lipnju prošle godine. Naime, hitna pomoć je mom ocu odbila nakon dolaska u kuću dati bilo kakav medikament, jer su tvrdili da mu nije ništa, već da je to utjecaj toga toplog lipanjskog dana na njega kao srčanog bolesnika. Nakon njihovog odlaska, sama sam ga nekako utrpala u auto i odvezla bez uputnice na interni odjel Sisačke bolnice, gdje su ga odmah smjestili u intezivnu njegu, jer više nije mogao samostalno distati, te je nedugo nakon toga preminuo. Žao mi je, ali moram reći da to nije ni prvi ni zadnji slučaj u ovoj sisačkoj konjušnici.

  • audi rs 28.08.2008.

    bila sam ja u petak na hitnoj,sa deckom od 37 god,utrnula mu je cijela lijeva strana,nije mogao disati,probljedio,sav se ohladio,nije mogao ni sjest ni lec a ni stajat,lijevu ruku pomaknut uopce,dosli smo u Vinogradsku na hitnu i cekali smo skoro 40 minuta da dodje na red dok nisam poludila i isla pitat doktora da li je to hitna i koliko cekaju hitni slucajevi,mozda dok ne umru?? na to su ga primili unutra i nakon tog prvog pregleda i miljon pitanja dosla je neka mlada cura uzet mu krv iz prsta i ona nam je rekla da pise u papirima da ga boli trbuh i zdjelica,a to bome niko nije ni spomenuo. Ahh Hrvatsko zdravstvo

Komentiraj...
Vidi sve komentare