To je to što me zanima!

Središnji Mali: U bombaškom napadu najmanje devet mrtvih, a više od 30 ljudi je ozlijeđeno

Mali je epicentar nasilnih pobuna na suhom sjevernom području nakon separatističke pobune Tuarega 2012. godine, a u gradu Sevareu su velika vojna baza te središte UN-ove misije u Maliju
Vidi originalni članak

Najmanje devet osoba je ubijeno, a više od 60 ozlijeđeno u trostrukom samoubilačkom bombaškom napadu u subotu kojim je uništeno dvadeset zgrada u gradu Sevare u središnjem Maliju, rekao je glasnogovornik guvernera te regije.

Svi ubijeni i ranjeni u subotnjem napadu su civili, rekao je glasnogovornik Yacouba Maiga telefonski za Reuters.

Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad.

MASAKR U PARIZU Alžirac ubijen u Bruxellesu vjerojatno je planirao napade

Mali je epicentar nasilnih pobuna na suhom sjevernom području nakon separatističke pobune Tuarega 2012. godine, a u gradu Sevareu su velika vojna baza te središte UN-ove misije u Maliju.

Od izbijanja pobune, militanti povezani s terorističkom mrežom Al Kaidom te Islamskom državom proširili su se na područja južno od Sahare, a odnedavna i u obalna područja pri čemu otimaju teritorij, ubijaju tisuće ljudi, a milijune protjeruju. 

Na fotografijama na društvenim mrežama moglo se vidjeti da je nekoliko zgrada, uključujući benzinsku postaju, uništeno u eksploziji, a ranjeni primaju pomoć.

'MRZIO JE MUSLIMANE' Amerikanci uhitili mladića: 'On je planirao teroristički napad'

Napad je izveden dva dana nakon što je predstojnik ureda privremenog predsjednika Malija, uz još tri osobe, ubijen iz zasjede.

Ranije u subotu, vlada ove zapadnoafričke zemlje priopćila je da je vojska u Sevareu spriječila "teroristički napad" i "Tri vozila ispunjena eksplozivom uništena su paljbom iz vojne bespilotne letjelice", rečeno je u priopćenju, bez podataka o žrtvama.

U glavnome gradu Bamaku srušio se na stambenu četvrt helikopter koji se vratio izi akcije protiv džihadista, objavio je vrhovni stožer malijskih oružanih snaga, javlja agencija AFP . 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare