To je to što me zanima!

Srednjoškolci iz Zagreba žele da im dijele kondome

Zagrebački srednjoškolci poslali su razglednice u Ministarstvo zdravstva, u kojima traže osnivanje savjetovališta za mlade o seksualnom životu
Vidi originalni članak

Čak četiri tisuće zagrebačkih srednjoškolaca potpisali su razglednice adresirane na Ministarstvo zdravstva od kojeg traže osnivanje savjetovališta za mlade o seksu. Razglednice će u utorak predati državnom tajniku Anti Zvonimiru Golemu. Mladi su predložili ministarstvu i da im da kondome, a djevojkama pilule, piše Jutarnji list. Prvo savjetovalište o reproduktivnom zdravlju za mlade u Zagrebu osnovali su još 1964. godine, no zatvorilo se krajem '90-ih godina.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • koki_753 12.05.2009.

    u redu je takva akcija al nek se zadrže na višim razredima srednje škole..jer mislim da curici od 15 godina zbilja ne bi trebalo dat pilule..a bome,i klinjo od 16 je još balav za išta,a kamoli seks..moglo bi doć i do toga da se klincima sve da,pa si zabriju da mogu radit kaj žele..a što je,je-naša država je daleko od katoličanstva već odavno ..

  • Gara 12.05.2009.

    nije istina....a vi recite šta hoćete.....i prije bilo svakakvih slčajeva ali ko danas nema šanse,,i ponvaljam što im se više govori manje doživljavaju,,,vidim svakodnevno(slučaj u bliskih prijatelja) i ne samo kod njih,katastrofa!!!

  • queenofnuthin 12.05.2009.

    @ Gara: Unazad nekoliko godina broj maloljetničkih trudnoća i spolnih bolesti bio je isti kao i sad, samo što se od toga nije radio senzacionalizam, niti se o tome toliko pričalo (po sistemu pokrij se po ušima i šuti). Podržavam inicijativu u potpunosti, smatram da oba kontracepcijska sredstva bi trebala svima biti besplatna, a ne samo srednjoškolcima, odnosno maloljetnicima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare