To je to što me zanima!

Sretno: Čak četiri bebe rodile se u prve dvije minute 2019.!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
FOTO FINIŠ U RODILIŠTU Čak četiri bebe rodile su se u prve dvije minute 2019. - Petar u Sinju, Mirko u Splitu, Iva u Rijeci te Mia u Kninu. U Zadru su rođeni blizanci
Vidi originalni članak

Jelena Pavić u sinjsko je rodilište stigla oko 23 sata, a odmah iza ponoći na svijet je stigao mali Petar, drugi sin u obitelji Pavić s Tijarice.

Petar je težak 3,78 kilograma i dug 52 centimetra, a porod je prošao bez problema. Petra se rodio minutu iza ponoći.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Željela bih zahvaliti cijelom osoblju, doktoru Nasiću, sestrama Mirjani i Zorici, stvarno su bili super i sve je prošlo brzo i bez problema. Sretan je i muž, kako ne bi bio. A dobili smo i čestitku i poklon od predsjednice, jednog velikog medu za našeg Petra - rekla nam je sretna mama Jelena.

Skoro u isto vrijeme, u splitskom rodilištu rođen je mali Mirko iz Runovića, a ponosnoj majci u novogodišnje jutro čestitao je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban. Inače, u splitskom rodilištu u 2018. godini rođene su 204 bebe više nego godinu ranije, što je prvi preokret negativnog trenda od 2011. godine. Još dvije bebe rodile su se odmah iza njih. U riječkoj bolnici na svijet je dvije minute iza ponoći došla malena Iva Marković, a u gotovo isto vrijeme u Kninu se rodila djevojčica Mia Čibarić.

- Beba je teška skoro tri i pol kilograma i dugačka 49 centimetra, a porod je prošao dobro, bez problema. I mama i beba su jako dobro i sretni smo zbog njih - rekli su jučer ujutro iz kninske bolnice.

U zadarskoj bolnici su na svijet stigli blizanci - dva dječaka. Rođeni carskim rezom. Jedan je rođen 8 minuta, a drugi 9 minuta nakon ponoći, javio je HRT Radio Zadar. Prvi ovogodišnji bebin plač u rodilištu Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC Osijek začuo u 4.10. Tad je rođena je djevojčica Katarina Videković.

Prva požeška beba je mali Marin. U 2.50 sati rodila ga je Monika Kir-Petričević.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je prvog dana nove godine rodilje i njihove bebe u bolnici Sveti Duh. Do 16 sati od ponoći su u ovoj bolnici na svijet došlo šestero beba, a prva je na svijet došla u pola tri ujutro. Svakoj rodilji poklonio je ružu i prigodni poklon od Grada. Svima je promuklog glasa zaželio zdravu i uspješnu 2019. godinu.

- Feštao sam do pola pet ujutro pa sam malo nadrapao od Cole i ostao bez glasa - otkrio je gradonačelnik.

Prva djevojčica rođena u novogodišnjoj noći zove se Marina, teška je 2860 grama, a dugačka 47 centimetara.

- Porod je bio malo duži, ali dobro je prošao. Dan prije su me uhvatili trudovi,  a Novu godinu sam dočekala u rađaoni - ispričala nam je mama Bojana kojoj je ovo drugo dijete.

Mama Ivana Novu godinu dočekala je u svome domu, ali su ju vrlo brzo uhvatili trudovi pa se nakon mirne proslave morala uputiti pravac u rađaonu. Rodila je malenog Vitu u 6.30 sati. Težak je 3400 grama, a dugačka 50 centimetara. 

- Porod je prošao u redu, brzo i sad uživam sa svojim sinom. Dobili smo najljepši poklon za ulazak u novu godinu - kaže mama Ivana također majka još jednog djeteta.

Gradonačelnik Bandić poručio je da je sretan kao malo dijete zbog podatka da je u ovoj bolnici 2018. godine rođeno 28 djece više nego godinu prije. 

- To je cijeli jedan razred. Zamislite da taj trend prati cijela Hrvatska, onda nam ne bi nestajali gradovi veličine Karlovca. Zato ću ja učiniti sve, ne samo kao gradonačelnik nego kao i saborski zastupnik koji je šest puta izabran, a možda to i postanem ove godine da se malo odmorim, da proširim projekt roditelja odgajatelja na cijelu Hrvatsku, kao i besplatne udžbenike pa da nas za 10 godina bude više rođenih nego umrlih - poručio je.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Fenix 01.01.2019.

    Sretno !!!!

  • Tončicapalončica 01.01.2019.

    Hvala gradskom Ocu! On ni bolestan ne propušta obići svoje pučane, za razliku od sviju drugih koji su fol na vlasti, a naši parkovi za djecu i knjige, darovi za naše najmanje su mu uvijek na prvom mjestu!! Baš su lijepe bebice i zdrave mame, za što hvala i sestrama, i liječnicima, i supruzima koji su ih bodrili u rađaonama i pomagali kad više nisu mogle same od trbuha ni cipele zakopčati... Sretna Vam svima Nova 2019!!!

  • Papatest 01.01.2019.

    Koji peh od cijele zemaljske kugle roditi se baš u Hrvatskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare