To je to što me zanima!

Srpski mediji: U Vukovaru se nije dogodio zločin

Srpski mediji raspisali su se o presudi vukovarskoj trojki. Svi listovi složni su da ova presuda baca drugačije svjetlo na rat u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Večernje novosti najviše pažnje posvećuju Miroslavu Radiću, prvom Srbinu koji je proglašen nevinim. Ističe se da su suci shvatili kako nije bilo nikakvog zločinačkog pothvata, što "baca potpuno drukčije svjetlo na Domovinski rat.
Radićeva odvjetnica Mira Tapušković je kazala kako u Vukovaru "nije bilo zločina protiv čovječnosti", te da "ono što se događalo nije bilo upereno protiv civila niti hrvatskog naroda, već protiv hrvatskih paravojnih formacija".
Beogradska Politika donosi i redakcijski komentar u kojem kaže da je "Ivo Sanader na presudu reagirao vrlo navijački".
- Što se tek može očekivati od ostalih 'domoljuba' i frustriranih veterana, kad prvi ministar svoje nezadovoljstvo izražava manirom 'Bad Blue Boysa'? - kaže se u komentaru, čiji je zaključak da presuda ne donosi "ništa više osim nove doze susjedske mržnje", te "dokaza da Haaški sud baš nikome ne valja". Dnevnik Danas, u komentaru glavnog urednika Mihala Ramača, konstatira da su "i suci grešni ljudi", te kako god da su presudili "bilo bi onih koji bi presudu nazvali sramnom i ponižavajućom". Glas javnosti donosi najavu Mrkšićeva odvjetnika Miroslava Vasića da će uložiti žalbu na presudu, jer "nema nijednog dokaza da je Mrkšić naložio povlačenje vojne policije s Ovčare, a i sam sud je priznao da za to nema eksplicitnih dokaza".

Idi na 24sata

Komentari 7

  • kapetanx 29.09.2007.

    Ljudi pa što je onda zločin ako Vukovar nije zločin po mojem je trebalo odmah bombardirat beograd te oslobodit zemlju na prijašnje granice.Što znači da bi Hrvatska bila do Zemuna.

  • zlaća 29.09.2007.

    Javno se IZJAŠNJAVAM: mene je SRAM što sam kao dobrovoljac 91`g. išao u rat. Borio sam se u ZNG-HV postrojbama.To po Srpskom znači Paravojska.Da mi je neko rekel ja bi išel u Srpsku regularnu vojsku pa bi te Paravojske valjda obranile moju preljepu HRVATSKU. OPROSTITE SRBENDARE! ! ! !

  • CICA 29.09.2007.

    OGORCENA sam presudom, jer smo i mi u Bosni pretrpjeli stravicne zlocine od strane SRPSKIH KOLJACA. Suosjecam se sa Vukovarcima i cijelom Hrvatskom, jer je SRPSKI AGRESOR imao namjeru da sve hrvate i muslimane sa ovih prostora pobije, zakolje, istrijebi i napravi \'\'veliku srbiju\'\'. Na srecu, a zahvaljujuci nasim hrabrim braniteljima ta njihova BOLESNA ideja se nije ostvarila. Pozdrav iz Sarajeva

Komentiraj...
Vidi sve komentare