To je to što me zanima!

Iskusni pilot poginuo u padu jedrilice pokraj Velike Gorice

Došlo je do krive procjene prilikom slijetanja što je rezultiralo udarom repa, odbacivanjem u zrak i nekontroliranog pada, rekao je istražitelj avionskih nesreća
Vidi originalni članak

Zbog pogreške pri slijetanju jedrilice u subotu je u Buševcu kraj Velike Gorice poginuo pilot Ž.K. (57). Jedriličar je bio član Aerokluba Velika Gorica i godinama je letio bez problema.

Istražitelj zrakoplovnih nesreća Dinko Vodanović je rekao kako još moraju rastaviti jedrilicu, ali misli kako je uzrok nesreće u ovom slučaju prilično jasan.

- Došlo je do krive procjene prilikom slijetanja što je rezultiralo udarom repa, odbacivanjem u zrak i nekontroliranog pada. Jedrilica se tada skroz raspala i pilot je od posljedica tog udara o zemlju nažalost smrtno stradao - rekao je Vodanović. Dodao je da su oni danas na letjelištu Buševec imali tehnički dan, te da je nastradali pilot bio nastavnik.

Iz policije su u nedjelju izvijestili kako je pilot kružio oko piste oko 20 minuta te da je iz neutvrđenog razloga repom udario o tlo nakon čega se prevrnuo.

- Taman sam radio oko vikendice kada sam čuo za nesreću. Strašno je ovo što mu se dogodilo, ne mogu vjerovati. Letio je godinama, a i otac mu je bio pilot za vrijeme Drugog svjetskog rata – ispričao je prijatelj poginulog muškarca. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • bosanac laki 10.06.2013.

    piše iskusni pilot poginuo,a istražitelj zrakoplovnih nesreća utvrdio da ovaj nije znao sletit,toliko o tome da je bio iskusan pilot......

  • purgi1 09.06.2013.

    Svi smo od krvi i mesa,pa dugogodišnje iskustvo ne može biti jače od eventualno skrivenog zdravstvenog problema.Sudbina je neumoljiva.Iskreno mi je žao .

  • Putschi 09.06.2013.

    Kako bi tek izgledalo da je bio neiskusan ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare