To je to što me zanima!

Srušio ju i gušio: Za ubojstvo starije žene dobio 16 godina

Ivić je 16. svibnja 2013. oko 9 sati pozvonio Mariji na vrata. Kada mu je ona otvorila više ju je puta udario u glavu, a kada je pala na tlo udarao ju je nogama
Vidi originalni članak

Perica Ivić (45) nepravomoćno je osuđen na 16 godina zatvora jer je 16. svibnja 2013. godine, u Boškovićevoj 22 u Zagrebu, ubio Mariju Ilijić (74). Sudac Županijskog suda u Zagrebu Tomislav Juriša u presudi je rekao kako je Ivić poznavao ubijenu, s njom je pio kavu, išao joj u trgovinu pa stoga motiv ubojstva nije jasan.

- Kada bi bila riječ o ubojstvu iz koristoljublja, kazna bi bila još veća - pojasnio je sudac.

Ivić je 16. svibnja 2013. oko 9 sati pozvonio Mariji na vrata. Kada mu je ona otvorila više ju je puta udario u glavu, a kada je pala na tlo udarao ju je nogama i rukama, lupao glavom o tlo, kleknuo na grudni koš i gušio.

- Kazna za ovo djelo je od pet do 20 godina. Kao otegotnu okolnost sud je ocijenio to što ste dosad kažnjavani u Njemačkoj gdje ste u zatvoru bili 13 godina zbog ubojstva, dva puta ste osuđivani zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, a sada izdržavate kaznu zbog razbojstva. Evidentno je da ste kao način života odabrali činjenje teških kaznenih djela - rekao je sudac Juriša obrazlažući presudu.

Dodao je da je kao olakotnu okolnost uzeo smanjenu Ivićevu ubrojivost u vrijeme počinjenja zločina, teško odrastanje i psihičke tegobe. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • mačkamačak 22.05.2015.

    to treba doživotno zatvoriti i ključ baciti...

  • dejan2607 22.05.2015.

    Mislim da je krajnje vrijeme da se uvede dozivotni zatvor!!!

  • biberrr 22.05.2015.

    Sramotna presuda za višestrukog brutalnog ubojicu. Smrtna je jedina pravda ili 400 godina tzatvora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare