To je to što me zanima!

Srušio se helikopter na Aljasci, poginuo češki milijarder Kellner

Petr Kellner bio je najbogatiji čovjek u Češkoj, a poginuo je u subotu s još četvero ljudi kad se na Aljasci srušio helikopter. Procjene su da je bio vrijedan oko 17,5 milijardi dolara
Vidi originalni članak

Češki milijarder Petr Kellner (56) poginuo je u padu helikoptera na Aljasci, priopćila je njegova financijska grupa PPF u ponedjeljak.

PPF navodi da je u nesreći, čije se okolnosti istražuju, poginulo pet osoba.

"U najdubljoj boli javljamo da je osnivač i većinski vlasnik PPF grupe, gospodin Petr Kellner, tragično preminuo u nesreći helikoptera na Aljasci 27. ožujka."

Njihov helikopter srušio se kod glečera Knik, blizu Anchoragea, a poginuli su još jedan turist, dvoje vodiča i pilot. Nesreću je preživio jedan čovjek, koji je u teškom, ali stabilnom stanju, prenosi NY Times. Kako se navodi, Kellner je bio čest gost u Kniku.

Kellner e počeo stjecati bogatstvo za vrijeme postkomunističkog razdoblja u Češkoj, a njegovo se bogatstvo, po Forbesu, procjenjuje na 17,5 milijardi dolara.

Devedesetih godina osnovao je s partnerima PPF kao investicijsku tvrtku kako bi sudjelovala u shemi privatizacije stotina državnih kompanija.

Grupa PPF ulaže u niz grana od bankarstva i financijskog sektora preko biotehnologija, osiguranja, telekomunikacija, poljoprivrede, do nekretnina. PPF, sa sjedištem u Nizozemskoj, aktivna je u Europi, Rusiji, Aziji i Sjevernoj Americi.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • max2017 30.03.2021.

    Kutlje ???............svaka zemlja ima svog....

  • roundtrain 29.03.2021.

    Često sam se vozio helikopterom u USA (Texas i Louisiana) te Južno Afričkoj Republici (Cape Town). Bili su to letovi od sat i pol u Americi te 15 minuta u JAR, kada bih se ukrcavao i iskrcavao s broda. I nikada se nisam osijećao ugodno. U Americi piloti su bili bivši vijetnamski veterani. Jednom prilikom taj već senilni stari pilot nije natočio dovoljno goriva u helić koji se srušio u Meksičkom Zaljevu, u more. Srećom svih 5 osoba u heliću je brzo bilo spašeno od okolnih brodica kojih uvijek ima puno a koje opslužuju stotine naftnih platformi u Meksičkom Zaljevu odnosno US Gulf kako ga zovu Ameri.

  • NA ROBIJU 29.03.2021.

    Procjene su da je bio vrijedan oko 17,5 milijardi dolara ?? VRIJEDAN? i ja sam vrijedan, ajd tko može moju vrijednost obračunat i kako?

Komentiraj...
Vidi sve komentare