To je to što me zanima!

SRUUK je poslao upozorenje: 'Opasni uvjeti u petak! Mećava i snijeg i preko 30 centimetara'

'Oprez! U petak snijeg, olujan vjetar, opasni uvjeti za promet! Snježni pokrivač u gorju veći od 30 cm, mećava, zapusi. Duž obale ujutro naglo orkanska bura', piše u poruci
Vidi originalni članak

SRUUK, sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama, poslao je građanima poruku za vremenske nepogode. Osim na hrvatskom jeziku, nekima su poruke stigle i na engleskom i njemačkom jeziku. 

DINAMIČNA ZIMA DHMZ izdao upozorenje, stiže nam nagla promjena vremena. 'Nakon južine kiša, bura, snijeg'

'Oprez! U petak snijeg, olujan vjetar, opasni uvjeti za promet! Snježni pokrivač u gorju veći od 30 cm, mecava, zapusi. Duž obale ujutro naglo orkanska bura.

U petak od ranog jutra u Primorsko-goranskoj, zapadnom i jugozapadnom dijelu Karlovačke i Ličko-senjskoj županiji snijeg, olujan vjetar, mecava, zapusi, u visim predjelima snježni pokrivač veći od 30 cm. Duž obale ujutro naglo ce zapuhati orkanska bura. Opasni uvjeti u prometu!', naveli su u poruci. 

Upozorenje izdao i DHMZ

- S padom temperature kiša će u petak u unutrašnjosti prelaziti u susnježicu i snijeg kojeg do kraja dana može biti i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. U Gorskoj Hrvatskoj već do sredine dana može biti debljeg snježnog pokrivača - javlja Državni hidrometeorološki zavod. 

Prolazno jaki udari sjevernog vjetra na kopnu u petak početkom dana razmjerno će brzo slabjeti. Na Jadranu će istovremeno zapuhati bura i jačati, najprije na sjevernom dijelu pri čemu podno Velebita uz orkanske udare tijekom petka može donositi snijeg do obale. Vjetrovito će na Jadranu biti i u subotu.

Za vikend uglavnom sunčanije, u nedjelju i smirivanje vjetra te osobito ujutro na kopnu još hladnije, primjereno dobu godine.

Vremensku prognozu svakodnevno pratite na 24sata.

Idi na 24sata

Komentari 125

  • Ninaaa 19.01.2024.

    Jučer zvonio ,kćeri u noći u 1 sat zvonio ,sad zvonio pa niste normalni više kakve su to provokacije.Zima je snijeg pada pa zar trebaju takvi zvukovi baš bit.

  • fliko 19.01.2024.

    Tužba za uznemiravanje javnosti i širenja lažnih vijesti. Sredinom prosinca prošle godine u Obertauernu je bilo 2m snijega i nitko se nije čudio.

  • ibezan 18.01.2024.

    Kakve su to gluposti,umrla sam od straha zbog te idiotske poruke i još na njemačkom jeziku.Prvo sam pomislila da je virus na telefonu pa bomba,ništa nisam skuzila a zbog par centimetar snijega ako ga uopće i bude i malo vjetra.To je sad zbilja pretjerano

Komentiraj...
Vidi sve komentare