To je to što me zanima!

SSSH ne pristaje da se olakša poslodavcima davanje otkaza

Najveći je interes poslodavaca da im se omogući radno vrijeme do 60 sati tjedno pa da rade što hoće i maltretiraju radnike, ustvrdio je šef SSSH-a Mladen Novosel
Vidi originalni članak

Poslodavci ne prihvaćaju prijedlog da se radno vrijeme dulje od 50 sati tjedno regulira kolektivnim ugovorima, pa SSSH ne pristaje da se malim poslodavcima olakša davanje otkaza radnicima.

- Najveći je interes poslodavaca da im se omogući radno vrijeme do 60 sati tjedno pa da rade što hoće i maltretiraju radnike - ustvrdio je Mladen Novosel.

Dodao je da je SSSH spreman u pregovorima o novom Zakonu o radu postići kompromis u korist 1,4 milijuna radnika i 380.000 nezaposlenih i neće izaći iz pregovora. Nastojat će u zakonu popraviti sve što se može.

Novosel je optužio šefa NHS-a Krešimira Severa da je razjedinio sindikalce jer je neslaganje o institutu malog poslodavca iskoristio da svoju središnjicu prikaže kao jedinu zaštitnicu radnika. Kaže da će NHS snositi posljedice ako se socijalni partneri ne dogovore i ako o Mrsićevom Zakonu o radu konačni sud bude dao Sabor.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • mlinovi cv 09.04.2014.

    a tak taj zgleda konacno i njegova glavurda usla u kadar ima jeeeeeeeeee sta bi to krvavica i svargla bilo ima da se cjela nacija najede hihihiih i to tjedan dana hihiihi

  • zenga091 09.04.2014.

    već mi je dosta toga zakona o radu.uvijek se mijenja na štetu radnika.bez zakona o radu su nam smanjili plače.sad hoće 56 satni tjedan a pogledajte u sabornicu gdje ne mogu SJEDITI 8 sati.cijela država živi na grbači radnika,umjesto da pokrenu proizvodnju i zaposle nešto od 370 000 radnika ova vlada želi one koji rade za nekakvu crkavicu pretvoriti u invalide.

  • Mirta 1964 09.04.2014.

    možete gospodo uvedite i 100 tjedno malo će vam biti i to da zadovoljite svoje apetite još bolje bi bilo kad ih uopće ne bi morali platiti i šupiti kad vi to budete htjeli

Komentiraj...
Vidi sve komentare